Helmareiden Anna Signeulin valmennusmetodit eivät ole nykyaikaa – Menneisyyden haamut nousivat kiusaamaan juuri loppuhuipennuksen aikaan

Suomen päävalmentaja Anna Signeulin valmennustavat ovat nousseet puheenaiheeksi. Valmennusryhmä on vaihtunut tiuhaan viime vuosina eikä Signeulin johtamistapa kerää kiitosta.

11.7. 18:00

Aamulehti

Suomen jalkapallomaajoukkue kohtaa EM-kisoissa huomenna tärkeässä ottelussa Tanskan, mutta isoin puheenaihe on muu kuin Helmareiden mahdollinen menestys ja ottelun analysointi.

Puheenaiheeksi on noussut päävalmentaja Anna Signeul ja hänen johtamistapansa.

Ruotsalainen Signeul on valmentanut Suomea vuodesta 2017. Menestystä on tullut, kuten ensimmäinen EM-kisapaikka moneen vuoteen todistaa.

Mutta millä hinnalla? Signeulin johtamistapa on noussut hyvin kyseenalaiseen valoon. Mediat ovat kertoneet, että hänen valmennusryhmästään on eronnut viime vuosien aikana useita valmentajia.

EM-kisojen alla esiin nousi Ylen ennakkostudiossa entisen Suomen apuvalmentajan Maiju Ruotsalaisen tapaus. Hän kertoi jättäneensä tehtävänsä, koska hänen äitiyteensä suhtauduttiin huonosti.

Helsingin Sanomat kertoi, että kaksi henkilöä on valittanut Signeulin toiminnasta Palloliiton johdolle ja lähteet kertoivat hyvin karua tarinaa ruotsalaisvalmentajan toimintatavoista.

Epäselväksi ei jää, että Signeulin metodit eivät nauti nykyaikaisen urheilu- ja valmennuskulttuurin hyväksyntää.

Suomen päävalmentaja Anna Signeulilla riitti miettimistä EM-kisojen avauksessa, kun Espanja voitti Suomen 4–1.

Helmareille koko tapaus on paha bränditakaisku sekä urheilullisesti ei ainakaan ole auttanut tilannetta, kun maajoukkue pelaa pitkästä aikaa Euroopan parhaiden joukossa.

Helmarit on noussut suomalaisen urheilun ykköstekijöiksi tasa-arvon ja tyttöjen urheilun sanansaattajana. Nyt joukkueen sisältä ja päävalmentajan tekemänä on noussut esille hyvin kyseenalaisia tapoja toimia, Ruotsalaisen tapaus kaikkein karuimpana. Kokonaiskuva ei näytä ollenkaan siltä, miltä sen pitäisi.

Signeulin valmentajasopimus loppuu tähän vuoteen. Tulokset olivat jo ennen EM-kisoja hyvin heikkoja eikä urheilullisia odotuksia kovatasoisessa EM-alkulohkossa oikeastaan ollut ennen kisoja.

Tanska-ottelu on alkulohkossa se kaikkein todennäköisin pistepeli. Joukkue ei olisi tarvinnut minkäänlaista ulkoista painetta haittaamaan valmistautumista.

Nyt voi miettiä, mitä kaikkea on oltu valmiita sietämään menestyksen eteen, jotta arvokisoihin päästiin. Nyt kun joukkue siellä on, ne haamut ovat tulleet eteen haittamaan menestystä kauan odotetussa loppuhuipennuksessa.

Esiin tulleet seikat vain vahvistavat sitä, että Suomen maajoukkue astuu pian EM-kisojen jälkeen uuteen aikaan uuden valmentajan alaisuudessa. Toivottavasti valmennus- ja johtamiskulttuuriltaan selvästi terveempään aikaan.

EM-jalkapallon Tanska–Suomi tiistaina kello 19.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut