Ilveksen pelaajat tuskailivat kentällä ja johtajat kentän laidalla – tamperelaisjoukkueen yleisömäärät ovat romahtaneet koronan aikana

Alhaisia lukemia ei pysty selittämään millään järkisyillä. Oulu-pelin yleisömäärä 2183 oli Ilveksen kotiotteluiden suurin tänä kesänä. Kyllä – suurin.

Niklas Jokelainen (keskellä) oli maanantaina Ilveksen turma kahdella osumallaan. Vieressä Ilveksen Petteri Pennanen.

11.7. 21:37

Mikä ihme tamperelaista jalkapalloyleisöä vaivaa? Vaikka Ilveksen liigajoukkue taistelee tiukasti ylemmän jatkosarjan paikasta, väki ei tahdo löytää millään Ratinan lehtereille.

Maanantai-ilta oli kuin luotu suurelle jalkapallojuhlalle, kun tasapisteissä olleet Ilves ja AC Oulu kirmasivat hienossa kunnossa olevalle kentälle.

Puolipilvinen ja lämmin sää suorastaan hellivät ihoa. Siihen nähden katsojia oli huolestuttavan vähän.

Kun illan yleisömäärä (2183) oli Ilveksen kotiotteluiden suurin tänä kesänä, kirstunvartijoiden housuissa ei ole mukava olla.

Alkukauden yleisömäärät vetävät hiljaiseksi: Ilves-VPS 1844, Ilves-SJK 1863, Ilves-IFK Mariehamn 1967, Ilves-Lahti 1109 ja Ilves-HIFK 1745.

Valkeakosken lumiottelu Ilves-KuPS (234) on oma lukunsa.

"Takana on pari poikkeavaa vuotta. Menetimme paljon katsojia sen aikana ja seurauksena. Nyt pitää miettiä, miten saisimme heidät takaisin”, Ilveksen valmentaja Toni Kallio tokaisi.

Maanantain 0–2-kotitappio painoi niin paljon mieltä, ettei Kallio jaksanut pureutua syvällisemmin yleisöaiheeseen.

”Meidän tehtävänä on antaa parhaamme kentälle, tarjota yleisölle viihdettä ja herättää tätä kautta innostusta. En osaa sanoa muuta”, Kallio tuumi.

Ilves on tehnyt tällä saralla kelvollista työtä. Ratinan-jakso alkoi neljällä kotivoitolla. Sitä seurasi työtapaturmaksi luokiteltava HIFK-tappio (0–1) ja nyt ex-ilves Niklas Jokelaisen näytös.

Oulun kärkimies upotti pallon kolme kertaa Ilveksen maaliin – tosin kolmas osuma hylättiin paitsiona.

Kun isänniltä nähtiin neljässä voittopelissä yhteensä kymmenen osumaa, väkikadon selitykseksi ei käy myöskään tylsä tyyli.

Ratinaan olisi mahtunut kansaa maanantaina.

Ilveksen Tuomas Ollila matkalla kohti oululaisten maalia.

Ilveksessä oli valtavasti imua vielä viimeisellä koronattomalla kaudella 2019. Silloin vuoden heikoin kotiyleisömäärä oli 2832 – eli reilusti suurempi kuin nyt paras lukema. Viiden tuhannen katsojan raja ylittyi peräti viisi kertaa.

Sen jälkeen alkoi koettelemusten ajanjakso. Kesällä 2020 liiga päästiin aloittamaan vasta heinäkuun alussa.

Vuosi sitten koronarajoitukset kouraisivat eniten juuri Ilvestä. Suurimmat kassamagneetit HJK ja KuPS kävivät Ratinassa epäsuotuisaan aikaan. Klubi-ottelu piti pelata tyhjille katsomoille. KuPS-kamppailuun oli lupa ottaa vain 50 katsojaa. KTP:n vierailu meni vielä samaan kastiin.

Nyt tuhannen taalan kysymys kuuluu – miten kesän 2019 massat saadaan houkuteltua taas lehtereille?

Tamperelainen jääkiekkoväki onnistui tässä erinomaisesti viime talvena – kiitos upouuden Nokia-areenan, mutta kiitos myös valtavan buumin.

Ilta oli erityinen paitsi Jokelaiselle niin myös koko Oulun joukkueelle. Oulu otti ensimmäisen liigavoittonsa Ilveksestä vihdoin neljännessä kohtaamisessa.

Oulu johti tämän vuoden ensimmäistä kohtaamista jo 2–0 kahdella Michael Lopezin maalilla, mutta Ilves yritti sinnikkäästi ja nousi tasoihin Tuomas Ollilan lisäaikaosumalla. Pisteistä taisteltiin Oulun varakentällä Vaasassa.

Oulu ehti tehdä jo huippuhankinnan ja pääsee nauttimaan tästä siirtoikkunan avautuessa 13. heinäkuuta.

Kotikaupunkiinsa palannut Rasmus Karjalainen hakee Oulusta uutta nostetta urallensa. Hyökkääjän tavoitteet ovat edelleen Euroopassa ja A-maajoukkueessa.

MITÄ TAPAHTUI?

Jokelainen osui molemmilla jaloilla

Tuttu rankaisija: Tamperelaisille tuttu Niklas Jokelainen rokotti Ilvestä kerran kummallakin jalalla. Ensimmäisellä jaksolla hän ehti asetella palloa kaikessa rauhassa, kunnes täräytti osuman. Oikean jalan veto painui Ilves-vahti Rasmus Leislahden näppien kautta etunurkasta verkkoon. Toisen jakson maali lähti komeasti vasurilla Marius Könkkölän esityön jälkeen. Jokelainen nähtiin Ilveksen paidassa 2017–18.

Kotiin: Ilveksen belgialaishyökkääjä Jorn Vancamp palasi kotimaahansa viime viikolla – eikä palaa enää Tampereelle. Lähdön syy oli yksinkertainen: Vancamp on edelleen liian huonossa kunnossa. Floppihankinta pelasi Ilveksessä vain 31 liigaminuuttia.

Entä nyt? Ilveksen liigataival jatkuu sunnuntaina Seinäjoen Jalkapallokerhon vieraana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut