Haka ei luovu maalitykistään mistään hinnasta – Valmentaja tyrmäsi myyntiepäilyt yksiselitteisesti: ”Pelaa meillä kauden loppuun, piste!”

Valkeakoskelaisjoukkueelle liigakauden toinen vierasvoitto ja toinen nollapeli.

Hakan Lee Erwin nousi lauantaina jalkapalloliigan maalipörssin kärkeen tehtyään yhden osuman HIFK:n verkkoon.

9.7. 20:55 | Päivitetty 9.7. 21:55

Hakan kultakimpaleen Lee Erwinin hurja maalivire on herättänyt alkukauden aikana runsaasti ihastusta, mutta kesän edetessä valkeakoskelaisten puseroon on hiipinyt hiukan pelkoakin.

Skotlantilaisen kaltaisille tykeille löytyy aina kysyntää myös isommilta areenoilta.

Onko Erwinin lähdöstä pelkoa, kun liigan siirtoikkuna avautuu 13. heinäkuuta?

”Ei – hän pelaa meillä kauden loppuun, piste!”, Hakan valmentaja Teemu Tainio vakuutti lauantaisen HIFK-voiton jälkeen.

Erwin kasvatti maalisaldonsa Töölön stadionilla jo kahdeksaan valkeakoskelaisten kurittaessa monien vaikeuksien kanssa painivaa vastustajaa. Haka otti HIFK:sta voiton maalein 2–0 (1–0).

”Suomesta ei löydy niin suurta rahasummaa, että luopuisimme Erwinistä. Emmekä luovu hänestä muuallekaan”, Tainio korosti.

Samat sanat pätevät loistovireen löytäneeseen Logan Rogersoniin. Uusiseelantilainen on ollut viime peleissä jopa Erwiniä vaarallisempi uhka vastustajille.

”Hän on ottanut hirmuharppauksen lyhyessä ajassa. Sitä varten me koutsit ollaan, että autamme pelaajia eteenpäin.”

Kun tähän lisätään Stavros Zarokostas, Hakan eturivi on nyt supervaarallinen. Kreikkalainen puski lauantaina Hakan toisen osuman Erwinin nappikeskityksestä.

Maalisaldot puhuvat puolestaan: Erwin 8, Zarokostas 4 ja Rogerson 3.

”Kärjessä on niin paljon laatua, että teemme maaleja myös jatkossa. Välillä hyökkäyspeliä on hiottu jopa puolustuksen kustannuksella. Työ alkaa kantaa hedelmää.”

Nyt ydinkohtana on puolustuspelin tiivistäminen. Haka on päästänyt kolmanneksi eniten osumia (22). Niinpä IFK-pelin nolla lämmitti kovasti.

”Vältimme jopa erikoistilannemaalit. Tästä on mukava jatkaa eteenpäin.”

Olemassaolostaan kamppaileva HIFK ole tällä hetkellä kovin kummoinen tasonmittari. Silti tämä ei himmennä tippaakaan Hakan kypsää esitystä.

Vierasvoitto oli Hakalle vasta kauden toinen. Samoin nollapeli. Molemmat onnistuivat ensimmäisen kerran 17. huhtikuuta Interin vieraana.

Kumpi lämmitti enemmän?

”Voitto vielä vähän enemmän. Meidän piti hoitaa tämä peli varmistaaksemme hyvät asemat sarjassa. En ole kauhean tyytyväinen kollektiiviseen peliin, mutta tämä on tulosurheilua”, Tainio totesi.

Hakalla oli omat vaikeutensa peliä edeltäneellä viikolla. Kolme pelaajaa ja kolme taustahenkilöä putosi vahvuudesta koronan takia. Tämä jätti omat jälkensä.

Runkopelaajista puuttuivat lauantaina Atte Sihvonen ja Henri Malundama – syystä tai toisesta.

MITÄ TAPAHTUI?

Erwin etenee kohti maalikuninkuutta

Popovitsin jäljillä: Skotlantilainen kärkimies Lee Erwin viimeisteli kauden kahdeksannen osumansa ja nousi samalla liigan maalipörssin kärkeen. Hakan tuorein maalikuningas on Valeri Popovitš kesältä 1999. Popovitš Senior upotti 23 osumaa.

Isä vs. poika: Teemu ja Maximus Tainio kohtasivat ensimmäisen kerran liigassa. Hakan luotsi otti niskalenkin HIFK:n keskikenttäpelaajasta.

”Laji kuin laji. Näin se on tupannut olemaan meidän perheessä”, isä-Tainio heitti.

Yleisöä: 3154.

Entä nyt? Haka palaa Tehtaan kentälle 18. heinäkuuta ja kohtaa silloin jo kertaalleen kaatamansa Interin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut