HIFK avasi voittotilinsä Ilveksen kustannuksella – Mixu Paatelaisella näkemys lopun kyseenalaisesta rankkarista: ”Toivottavasti olet oikeassa, aiheutit melkein sydänkohtauksen”

Ilves kärsi karun tappion miesten jalkapalloliigassa. Ilman voittoja tähän asti ollut HIFK haki voiton huikean jännittävän lopun jälkeen.

HIFK-maalivahti Beto (keskellä) juhlii lisäajan rangaistuspotkun torjuntaa. Maassa makaava Ilveksen Tuomas Ollila epäonnistui pilkulta.

22.6. 20:31 | Päivitetty 22.6. 21:28

Aamulehti

Ilves kärsi keskiviikkona tappion miesten jalkapalloliigassa Helsingin IFK:lle kotikentällään maalein 0–1. Sarjan viimeisenä oleva HIFK otti kauden ensimmäisen voittonsa ja kaatoi Ilveksen ensimmäistä kertaa sarjapelissä sitten vuoden 2015.

Ilves hallitsi etenkin avauspuoliaikaa selvästi, mutta ei saanut maalipaikoistaan sisään. Etenkin vapaapotkuja Ilves hukkasi peräti kolme aivan loistavilta paikoilta.

HIFK:n voittomaali tuli 87. minuutilla. Tatu Miettunen hävisi purkupallon jälkeen kaksinkamppailun ja Jusif Alin laukaus kimposi onnella Ilveksen Mikael Alménin jalasta ja yli maalivahti Rasmus Leislahden maaliin.

Ilves pääsi vielä yrittämään tasoitusta lisäajalla rangaistuspotkusta IFK-pelaajan käsivirheen vuoksi. IFK-vahti Beto torjui Tuomas Ollilan keskelle suuntautuneen laukauksen jalallaan ja varmisti näin vierasvoiton.

”Tänään oli heikko päivä. Maali oli epäonnekas kimmoke. Tuomas on pistänyt aiemmin hyvällä prosentilla pilkkuja maaliin”, Ilveksen päävalmentajana toiminut Joni Lehtonen purki pelin jälkeen. Toni Kallio oli punakortin vuoksi toimitsijakiellossa.

Lehtonen avasi, että rangaistuspotkun laukojaa ei ole erikseen nimitetty, vaan se valitaan tilannekohtaisesti. Viime ajat Ollila on kantanut vastuun hyvin tehoin, mutta IFK-pelin ratkaisevalla hetkellä tuli paha epäonnistuminen.

Lähellä oli, että lopun sankari Beto ei olisi ollut maalilla torjumassa Ollilan rangaistuspotkua. Entinen Euroopan huippusarjoja kolunnut ja Portugalin maajoukkuetta edustanut Beto kärsi pelin lopulla jalkakrampeista ja HIFK:n komensi varuiksi varamaalivahti Felix Ferahyanin lämmittelemään.

”Betolla kramppasi pikkuisen takareisi. Pidettiin huolta, että varamaalivahti on valmis, jos tarvitsee vaihtaa. Torjunnan jälkeen tunne oli iso huojennus. Sanoin tuomarille pelin jälkeen, että toivottavasti olet oikeassa, aiheutit melkein sydänkohtauksen”, HIFK:n päävalmentaja Mixu Paatelainen kertoi pelin jälkeen ja viittasi selvästi avausvoiton isoon merkitykseen.

Lopun rangaistuspotkuun johtanut tilanne oli epäselvä.

”Meidän pelaajat sanoi, että Ilveksen pelaaja oli sanonut, että pallo osui hänen käteensä. Tuomari tuomitsee sillain kuten näkee ja sillä siisti. Tällä kertaa lady luck oli meidän puolella ja Beton loistava torjunta”, Paatelainen kommentoi.

Tässä Beton jalkatorjunta viime minuutin Ilveksen rangaistuspotkuun.

HIFK-pelaajat juhlivat, kun Ollila epäonnistui myös jatkopaikasta, jonka Ilves sohelsi yli maalin.

Beto jäi juhlivien joukkuekavereidensa keskelle. Voitto oli joukkueelle kauden ensimmäinen.

Ilveksen Lehtonen oli päävalmentajan roolissa ensimmäistä kertaa miesten liigapelissä. Hän kertoi, että pelisuunnitelma tehtiin Kallion kanssa normaalisti yhdessä.

”Ollaan oltu niin pitkä pätkä samalla penkillä. Hän tuli pelin jälkeen koppiin ja sanoi, ettei olisi tehnyt asioita toisin ja oli vaihdosta samaa mieltä”, Lehtonen avasi.

Ilvekselle harmillinen uutinen oli vahvasti viime aikoina pelanneen keskuspuolustaja Kalle Katzin loukkaantuminen. Hänet korvasi kesken pelin Miettunen.

”Hänen tilanteensa näkee, kun hän käy lääkärissä. En usko, että on mitään isoa”, Lehtonen sanoi ja kertoi, että Katz loukkasi olkapäänsä.

Ilves on tappion myötä edelleen sarjassa kuudentena. Ilves on pelannut runkosarjastaan nyt puolet ja kohdannut kaikki joukkueet kerran. Saldona 11 pelistä on 15 pistettä, neljä voittoa ja kolme tasapeliä.

Päivitetty 22.6.2022 kello 21.28. Lisätty valmentajien kommentteja.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut