Petteri Pennanen rokotti vastustajan pahasta virheestä lisäajan lopussa – ”Sääli nuoren pojan kannalta”

Ilves otti maukkaan 3–2-voiton FC Lahdesta. Suurimpana sankarina loisti kaksi komeaa maalia tehnyt Petteri Pennanen.

Petteri Pennanen iski voittomaalin aivan ottelun lopussa.

18.6. 21:32

Ilveksen ja FC Lahden miesten jalkapalloliigan ottelun pelillinen taso ei hurmannut, mutta värikkäitä ja vaihtelevia tapahtumia Ratinan märällä nurmella nähtiin todella paljon.

Lopulta kotikannattajien suureksi riemuksi pisteet jäivät Tampereelle maalein 3–2 (1–1).

Tämän kauden erikoisuutena oli alkukesän poikkeuksellisen pitkä kolmen viikon pelitauko. Heti perään kaksi peliä viiteen päivään ja sen jälkeen Ilveksellä on taas lähes kaksi viikkoa huilia seuraavaan otteluun.

Tauko kesän parhaaseen aikaan oli vienyt selvästi parhaan pelituntuman. Ilveksen keskikentän pelintekijän Petteri Pennasen vire oli kuitenkin huipussaan heti alusta saakka.

Hänen komea vasemman jalan laukauksensa venytti verkkoa aivan maalin yläkulmassa jo reilun seitsemän minuutin pelin jälkeen: 1–0.

”Aika hyvin lähti huonommalla jalalla. Turussa edellisessä pelissä oli ehkä vielä parempi paikka. Ajattelin jo ennen peliä, että tänään täytyy kuitata se tilanne ainakin yhdellä maalilla”, Pennanen summasi.

Ilves dominoi keskikenttää ja hallitsi palloa suvereenisti reilun vartin, kunnes FC Lahden valmentaja Ilir Zeneli älysi muuttaa ryhmitystä.

Muutos tuotti tasoituksen, kun Matti Klinga pääsi murtautumaan helposti vetopaikkaan ja sijoittamaan pallon viileästi alanurkkaan.

”Avausjakso oli vähän kuin kautemme tähän saakka pienoiskoossa. Pystymme ajoittain viemään peliä vahvasti sarjan parhaitakin joukkueita vastaan, mutta sitten kadotamme kummallisesti otteen”, Pennanen ruoti.

Katsomoon näyttää siltä, että erityisesti oman boksin puolustaminen on haparoivaa – vähän samaan malliin kuin Huuhkajilla viimeksi pelatuissa Kansojen liigan otteluissa.

”Olemme panostaneet paljon pallollisen pelin kehittämiseen. Se on ehkä yksi syy, että tasapaino puolustuksessa ei vielä ole parhaimmillaan. Ennen taukoa pelasimme jo paljon pidempiä hyviä pätkiä.”

”Olen luottavainen, että kyllä puolustuksemmekin vielä tiivistyy.”

Ilveksen Tuomas Ollila on tehnyt puolustajalle kovat neljä osumaa tällä kaudella.

Rasmus Leislahti aavisti väärään nurkkaan: Lahti tasoitti pilkulta 2–2:een.

Ilveksen valmentaja Toni Kallio sai punaisen kortin ottelun jälkeen.

Tuco oli Lahden pelaajien puristuksessa.

FC Lahden kannattajat lauloivat itseironisesti Sommartideniä kaatosateesta huolimatta.

Myönteistä kuitenkin on, että Ilveksen pelitapa tuottaa hyvin tekopaikkoja ja myös maaleja. Jo kuusi maalia tällä kaudella tehnyt Kai Meriluoto pääsi nytkin mainioille paikoille, mutta ruuti oli vähintään yhtä märkää kuin kaatosateessa liukastunut Ratinan nurmi.

Teemu Ollila laukoi Ilveksen uudelleen johtoon komealla tolpan kautta maaliin menneellä laukauksella.

Varsinainen peliaika oli jo täynnä, kun FC Lahti sai rankkarin Tabi Mangan kaadettua Charles Geoffreyn boksissa.

”Videolta en ole nähnyt, mutta heppoisesti annetulta penkille vaikutti”, Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio arvioi heti pelin jälkeen.

Ilmeisesti tuomio nostatti Kallion tunnetta, kun hän melskasi suurieleisesti teknisellä alueella FC Lahden tasoituksen jälkeen. Kallio sai punaisen kortin.

Tunnemyrsky kääntyi nopeasti täysin päinvastaiseksi, kun FC Lahden kesken ottelun maaliin vaihdetulle nuorelle maalivahdille Joona Tiaselle sattui kohtalokas virhe.

Syöttöyritys laitaan jäi hiljaiseksi ja Pennanen oli kärppänä paikalla katkaisemassa. Tylyn viileä tykitys alanurkkaan – ja perään faneja huudattamaan.

”Sääli nuoren pojan kannalta, mutta noista pitää rokottaa. Tuli niin makeaan paikkaan, että siitä piti ottaa kaikki mahdollinen ilo irti”, Pennanen perusteli harvinaisen perusteellista juhlintaansa.

Maalin voi katsoa liigan julkaisemalta videolta.

Mitä tapahtui?

Ilves voittaa Ratinassa

Kuuma pelintekijä: Ilveksen Petteri Pennanen on huippuvireessä. Vetojalka on vastustamattomassa kunnossa ja hän löytää jatkuvalla syötöllä keinot murtaa syötöillään vastustajan puolustuslinjan.

Kotitaika kestää: Ilveksen puolustuspelissä on todella paljon kehittämistä, mutta voitontahto kotikentällä Ratinassa huokuu kauas. Sen ansiosta pallo tällä kertaa pomppi suotuisasti.

Yleisöä: 1109.

Entä nyt? Ilves yrittää jatkaa kotivoittoputkeaan Ratinassa HIFK:ta vastaan ensi viikon keskiviikkona 22.6.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut