Lapsen seksuaalisen hyväksikäytön takia HJK:sta potkut saanut ex-Ilves Jair Silva löysi uuden seuran

Jair Silva ei kertonut saamastaan tuomiosta HJK:lle.

Jair Tavares Silva sai aiemmin lähtöpassit HJK:sta.

18.6. 13:52

Helsingin Jalkapalloklubista alkuviikosta potkut saanut Jair Tavares Silva on löytänyt uuden joukkueen. Keskikenttäpelaaja siirtyy Romanian toiseksi korkeimmalle sarjatasolle FC Petroluliin.

HJK:sta Jair Silva, 27, sai potkut, koska hänet oli tuomittu käräjäoikeudessa seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Rikos tapahtui 2016, kun Jair Silva pelasi Oulussa. Uhri oli tekohetkellä 12-vuotias. Tuomiosta oli valitettu hovioikeuteen, mutta pelaaja veti valituksensa pois ja käräjäoikeuden päätös tuli julkiseksi.

Pelaaja salasi tuomionsa HJK:lta, joka sai tietää asiasta vasta Iltalehden yhteydenottojen kautta. Asian tultua julkiseksi HJK veti Jair Silvan pois illan ottelunsa kokoonpanosta ja kertoi sopimuksen purkamisesta saman illan aikana.

Romanialaisseura puolusteli tiedotteessa palkkausta sillä, että tapahtumat ajoittuivat vuosien taakse, jonka jälkeen käytös on ollut moitteetonta. Seura vetosi siihen, että pelaajalla pitää olla oikeus harjoittaa ammattiaan ja elättää perheensä.

Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä MTV.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut