Hakan hyökkääjä pääsi kolkuttelemaan MM-kisojen portteja – Uusiseelantilainen laituri palasi Valkeakoskelle ja upotti heti osuman IFK Mariehamnin verkkoon

Haka nappasi täydet liigapisteet kuuden ottelun tauon jälkeen, vaikka oman maalin varjelu tuotti edelleen ongelmia.

Logan Rogerson teki Hakalle tärkeän 1–1-tasoituksen IFK Mariehamnia vastaan.

18.6. 20:22

Valkeakoski

Hakan vahvuuteen palannut Logan Rogerson pääsi nauttimaan heti 3–2-liigavoitosta IFK Mariehamnia vastaan.

Tämä maistui makealta, mutta tunteet eivät vyöryneet vielä yhtä voimakkaina kuin kesäkuun alussa. Laituri koki silloin uransa ikimuistoisimman jakson.

Rogerson oli Uuden-Seelannin maajoukkueen matkassa pari viikkoa ja pääsi kolkuttelemaan MM-kisojen portteja.

Uusi-Seelanti taisteli tiistaina viimeisestä lopputurnauspaikasta Costa Rican kanssa Qatarin eksoottisissa oloissa. Al Rayyanin kaupungissa oli lämpöä 45 astetta, mutta stadion viilennettiin 20-asteiseksi ratkaisevaa karsintakamppailua varten.

Rogerson seurasi vaihtopenkiltä, kun Costa Rica otti 1–0-voiton Joel Campbellin varhaisella osumalla.

”Harmitti tosi paljon, koska meillä oli enemmän tekopaikkoja. Pitää muistaa, että Uusi-Seelanti on pieni maa. Lopputurnauspaikka olisi ollut meille kova juttu. Ehkä ensi kerralla. Tulevaisuus näyttää hyvältä, sillä joukkueen keski-ikä oli vain 23”, Rogerson kuvaili.

Logan Rogerson viimeisteli tarkalla vedollaan maalin Hakalle.

Hakan joukkue tuuletta Rogersonin 1–1-tasoitusta.

Uuden-Seelannin valmennusjohto oli kaavaillut, että nopeajalkainen Rogerson tuo kentälle lisää juoksuvoimaa kesken pelin.

”Suunnitelma muuttui Kosta Barbarousesin ottaman punaisen kortin takia. Totta kai olisin halunnut kentälle. Paikan ottaminen ei ole kuitenkaan ihan helppoa, koska meillä Chris Woodin kaltaisia kavereita”, Rogerson viittasi Newcastlen hyökkääjään.

Uusi-Seelanti pelasi kaksi valmistautumisottelua ennen MM-karsintahuipennusta. Barcelonassa tuli 0–1-tappio Perulle ja Al Rayyanissa maaliton tasapeli Omania vastaan. Rogerson pelasi jälkimmäisessä ottelussa vartin verran.

Iso mysteeri

Rogersonin paluu oli hieno. Hän upotti pallon IFK Mariehamnin verkkoon jo vajaan 20 minuutin jälkeen kentän ykköshahmon Stavros Zarokostasin tarjoilusta.

Kreikkalaislaituri viimeisteli kohta perään ja hankki vielä rankkarin toisen jakson alussa. Hakan ykköstykki Lee Erwin niittasi pilkun sisään vuorenvarmasti.

Lee Erwin viimeisteli rangaistuspotkusta 3–1 Hakalle.

Ja tuuletus perään. Maali oli Irwinin kauden kuudes.

”Hyökkäyspeli toimi tosi hyvin, mutta oman maalin varjelussa oli paljon ongelmia. Meidän on tehtävä kovasti töitä, jotta saamme vähennettyä takaiskuja.”

Haka päästi taas yhden osuman erikoistilanteesta – tällä kertaa kulmasta.

”Tämä on iso mysteeri. Olemme katselleet videoita ja harjoitelleet paljon, mutta silti omiin menee palloja. En tiedä, pitäisikö ottaa neljän tunnin treenejä”, Hakan valmentaja Teemu Tainio heitti.

”Pääasia, että saimme napattua pitkästä aikaa kolme pistettä. Korjattavaa jäi, mutta vaikeilla hetkillä tyylillä ei ole mitään väliä. Vain tulos ratkaisee”, Rogerson painotti.

Stavros Zarokostas ja 2–1 Hakalle.

IFK Mariehamn on juuttunut uhkaavasti sarjan hännille avoimen hätähuudon tehneen HIFK:n kanssa. Saarelaiset on saaneet seitsemästä viime pelistään vain yhden pisteen.

Niinpä vieraiden vaihtokatoksen kupeessa pidettiin pitkä pohdintapalaveri lauantaisen tappion jälkeen. Apeat miehet kuuntelivat tiukkoja puheenvuoroja.

”Kun saimme johto-osuman, ryhdyimme pelkäämään ja puolustamaan, vaikka peliä oli jäljellä vielä 80 minuuttia”, IFK Mariehamnin valmentaja Daniel Norrmén päivitteli.

Ilveksestä tuttu ghanalaistoppari Baba Mensah pohjusti vieraiden ensimmäisen osuman ja viimeisteli toisen. Ensimmäisen maalin iski toinen ex-Ilves Eero Tamminen.

Ottelu oli ensimmäinen liigaottelu uusitulla Tehtaan kentän tekonurmella.

MITÄ TAPAHTUI?

Hakan hyökkääjille itseluottamusta

Kärkimiehet osuivat: Hakan hyökkääjät Logan Rogerson, Stavros Zarokostas ja Lee Erwin ampuivat maalin mieheen. Onnistumiset nostavat itseluottamusta. Tämä oli lauantai-iltapäivän suurin ilonaihe.

Vihdoin voitto: Haka nappasi täydet pisteet lähes kahden kuukauden tauon jälkeen. Edellinen voitto heltisi 22.4. HIFK:ta vastaan.

Yleisöä: 718.

Entä nyt? Haka matkustaa keskiviikkona Seinäjoelle SJK:n vieraaksi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut