TamU jatkoi Pyynikin taikaa ja siirtyi Kakkosen lohkokärkeen – Kiihkeässä paikallispelissä nähtiin punakortti ja rankkari

TamU voitti Ilves-Kissat Pyynikillä maalein 3–1 ja siirtyi yksin Kakkosen B-lohkon kärkeen.

TamUn Joonas Rantala (oikealla) teki yhden maalin Ilves-Kissoja vastaan, TamUn 2–0-osuman.

17.6. 22:03

Tampere United ja Ilves-Kissat kohtasivat toisensa perjantai-iltana Pyynikin urheilukentällä. Joukkueiden kohtaaminen oli paikallisottelu sekä Kakkosen B-lohkon kärkikamppailu, kun joukkueet lähtivät otteluun tasapisteissä. TamU haki kotivoiton lopulta maalein 3–1 (2–1).

Yleisö pääsi seuraamaan ottelua ilta-auringossa ja Pyynikillä oli sähköä alusta asti. TamUn faniryhmä Sinikaarti aloitti muun muassa Kissat-puolustaja Ville Puustiseen kontaktin ottamisen jo alkulämmöistä lähtien.

Peli oli alkuun tasaista ja Pyynikin tiiviin kentän vuoksi kamppailupainotteista. Ensimmäinen vaarallinen paikka tuli vierasjoukkueelle, mutta United-vahti Antti Kuusinen paikkasi oman virheensä ja torjui.

Kotijoukkue ei ollut luonut valtavasti uhkaa vieraiden maalille. Tuttu mies oli kuitenkin aiheuttamassa Kissoille ongelmia, kun maalivahdin pitkä pallo tippui Toni Toijalalle, joka pudotti pallon kärkipari Erik Bullockille. Kaksikon alapuolella pelannut Julius Stenroos sai Bullockilta syötön boksiin ja viimeisteli varmasti.

Sinipaitainen TamU jätti Ilves-Kissat pitkästä aikaa ilman pisteitä Kakkosessa.

Joonas Rantala tuplasi isäntien johdon hienolla laukauksella rangaistusalueen ulkopuolelta, kun peliä oli pelattu puoli tuntia.

Hetki myöhemmin kotijoukkueen kulmapotkun jälkeen vieraat karkasivat vastahyökkäykseen, ja Niklas Lindholmin mainio keskitys petasi Milad Zanidpourin kavennusmaalin.

Sama kaksikko oli lähellä tasoituksen järjestämistä vielä ennen puoliaikaa, mutta kotijoukkue piti johtonsa tauolle.

TamU juhli maalia kolmesti Pyynikin perjantai-illassa.

Tunnin kohdalla saatiin Aamulehden ennakkojutussa luvattu Toijalan ja Puustisen pystypaini, josta erotuomari Minka Vekkeli tuomitsi rangaistuspotkun kotijoukkueelle. Stenroos vei illan toisellaan TamU:n 3–1-johtoon.

Lue lisää: Tampereen kakkosseuraksi on tarjolla kaksi kandidaattia – perjantaina ne kohtaavat Pyynikillä miesten Kakkosen kärkipelissä

Pian Stenroosin rankkarin jälkeen nähtiin myös ottelun ennakkojutussa luvattu punainen kortti, kun Kissojen maalin iskenyt Zanidpour sai ottelun toisen varoituksensa ja suihkukomennuksen.

Ilves-Kissojen Milad Zanidpour (oikealla) sai pelissä kaksi keltaista korttia ja sen myötä punaisen kortin.

TamU klaarasi ottelun loppuun ja pääsi juhlimaan paikallisottelun voittoa sekä lohkon kärkipaikkaa kotiyleisön ja 766 katsojan edessä.

Ottelun tallenne katsottavissa aamulehti.fi/live.

Ottelussa nähtiin paljon tiukkoja kamppailutilanteita.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut