Huuhkajat taipui Bosnialle maalikarkeloissa

Pukin ja Källmanin osumat jäivät Suomelle laihaksi lohduksi Zenican maalijuhlassa. Neljän pelin tiivistahtinen rupeama toi Huuhkajille neljä pistettä.

Teemu Pukki jäi Bosnian pelaajan Amir Hadžiahmetovićin alle pääpallossa.

15.6. 0:23

Helsinki/Zenica

Kesäkuun neljän pelin rupeama toi Suomelle neljä pistettä jalkapallon miesten Kansojen liigassa, kun joukkue kärsi myöhään tiistaina 2–3-vierastappion Bosnia-Hertsegovinalle.

Huuhkajat kohtasi 11 päivässä Bosnian kahdesti ja Montenegron sekä Romanian kertaalleen. Huuhkajien lohkourakka Kansojen liigan toiseksi korkeimmalla tasolla eli B-liigassa päättyy syyskuussa.

Suomi oli pahasti köysissä Zenican ottelun avausminuuteilla. Bosnia sai nopeasti rangaistuspotkun, kun Sauli Väisänen repi kulmapotkutilanteessa Edin Dzekon nurin. Keskikenttätähti Miralem Pjanic laukoi rangaistuspotkun viidennellä peliminuutilla sisään.

Huuhkajat tuli tasoihin viisi minuuttia myöhemmin, kun Teemu Pukki laukoi pallon maaliin Benjamin Källmanin syötöstä. Hyökkäys käynnistyi hyvän ottelun pelanneen Lucas Lingmanin hienosta syötöstä puolustuslinjan taakse.

Ottelun 18. minuutilla Suomi meni johtoon, ja jälleen asialla olivat Pukki ja Källman. Tällä kertaa Pukki syötti ja Källman laukoi hienon haltuunottonsa jatkoksi pallon takanurkkaan.

Noin puolen tunnin kohdalla Pjanic pelasi pallon pystyyn, ja Miro Tenholta karannut Dzeko laukoi maalin. Osuma hyväksyttiin pitkän videotarkistuksen jälkeen.

Avauspuoliajalla Suomi pystyi luomaan nopeilla hyökkäyksillä uhkaa Bosnialle, jonka laidoilla ja puolustuksen selustassa oli toistuvasti runsaasti tilaa. Bosnia viljeli tiuhaan keskityksiä, ja maalijuhlassa mentiin melko oikeutetusti tasalukemissa tauolle.

Dzeko laukoi ratkaisun

Toisella puoliajalla Bosnia antoi aiempaa enemmän pallonhallinnan Suomelle, pelasi viiden miehen puolustuslinjalla ja hyökkäsi vaarallisesti vastaan. Muutos hillitsi Suomen pelaajien juoksuja tyhjiin tiloihin, mutta kahteen loistopaikkaan Huuhkajat pääsi.

Ottelun 56. minuutilla Pukki riisti pallon ja laukoi sen hyvästä paikasta hieman ohi. Runsaan tunnin kohdalla Ilmari Niskasella oli unelmapaikka, mutta hän laukoi ohi.

Huuhkajien tilanteiden välissä Dzeko oli laukonut rangaistusalueen ulkopuolelta Bosnian kolmannen maalin, kun pallo muutti Tenhon jalasta suuntaa ja meni verkon perukoille.

Kolme päästettyä maalia ja horjuva puolustus jättävät päävalmentaja Markku Kanervalle paljon mietittävää. Huuhkajien puolustuslinja oli tiistaina tosin kokeilupitoinen.

Bosnia johtaa lohkoa

Kahdeksan pistettä kerännyt Bosnia-Hertsegovina johtaa lohkoa neljän kierroksen jälkeen. Montenegro haki tiistaina 3–0-vierasvoiton Romaniasta ja on seitsemässä pisteessä. Suomella on neljä ja Romanialla kolme pistettä.

Suomen maalilla Zenicassa pelasi Lukas Hradecky. Keskuspuolustajina aloittivat Väisänen, Tenho ja Richard Jensen. Wing-backeina eli voimakkaasti hyökkäyksiin nousevina laitapuolustajina avauksessa olivat Niskanen ja Mikael Soisalo, keskikentällä Lingman, Rasmus Schüller sekä Urho Nissilä ja hyökkäyksessä Pukki sekä Källman.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut