Entiselle Ilves-pelaajalle tuomio lapsen seksuaalisesta hyväksi­käytöstä – nykyinen seura purki sopimuksen

Nykyään HJK:ssa pelaava jalkapalloilija Jair Silva sai ehdollisen vankeustuomion vuonna 2016 tapahtuneesta rikoksesta.

Jair Silva (oik.) on pelannut HJK:ssa vuodesta 2021 lähtien.

13.6. 18:45 | Päivitetty 13.6. 21:33

Miesten jalkapalloliigassa pelaavan Helsingin Jalkapalloklubin pelaaja Jair Tavares Silva on saanut seitsemän kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä,

Asiasta kertoi maanantaina ensin Iltalehti. Myöhemmin illalla HJK vahvisti tiedon Silvan tuomiosta ja ilmoitti purkaneensa tämän sopimuksen.

”Jair on saanut tuomion tapahtuneesta käräjäoikeudessa jo 16. huhtikuuta 2021 mutta on salannut vireillä olevan prosessin HJK:lta neuvotellessaan sopimuksesta HJK:n kanssa kaudelle 2021”, seuran tiedotteessa kerrottiin.

Brasilialainen keskikenttäpelaaja Silva pelasi vuosina 2019–2020 Ilveksessä, josta hän siirtyi HJK:hon. Vuosina 2016–2018 hän edusti AC Oulua.

Silva poistettiin HJK:n maanantaisen cup-ottelun kokoonpanosta uutisen tultua julki.

”Seura kuuli järkyttävästä tuomiosta vasta tänään median välityksellä hovioikeuden vahvistettua tuomion lainvoimaiseksi.”

”Cup-ottelun jälkeen seuran edustaja on kuullut Jairia sopimuksen purku-uhasta. Kuulemisen jälkeen Jairille on ilmoitettu, että hänen sopimuksensa HJK:n kanssa on purettu välittömästi.”

Silva veti pois valituksensa

Iltalehden mukaan tapahtumaketju sai alkunsa vuonna 2016, kun 12-vuotias uhri laittoi Silvalle viestiä sosiaalisessa mediassa.

Osapuolet sopivat tapaavansa ja menevänsä jalkapallokentälle pelaamaan yhdessä.

Uhrin mukaan Silva oli kehunut häntä kauniiksi. Sen jälkeen tämä oli yrittänyt laskea uhrin housuja ja kosketella häntä. Tilanne päättyi, kun uhrin paikalla olleet ystävät kutsuivat häntä.

Silva on myöntänyt suudelman, ja hänen mukaansa se tapahtui uhrin aloitteesta, Iltalehti kertoo. Hän kielsi seksuaalisen koskettelun ja sanoi sen sijaan koskeneensa uhrin vaatteita, koska hän piti niitä epäsopivina jalkapallon pelaamiseen.

Käräjäoikeuden mukaan Silvan menettely on ollut seksuaalista ja se on ollut omiaan vahingoittamaan asianomistajan kehitystä. Silva oli tietoinen siitä, että uhri oli tekohetkellä 12-vuotias, Iltalehti kertoo.

Seitsemän kuukauden ehdollisen vankeustuomion lisäksi Silva tuomittiin maksamaan uhrille 1 500 euroa korvauksia ja valtiolle oikeudenkäyntikulut.

Silva valitti käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen. Hän kuitenkin veti valituksensa pois ennen sen käsittelyä, joten käräjäoikeuden tuomio jää voimaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut