Huuhkajat ei onnistunut tutussa tavaramerkissään – ”Se meni ikävästi käsikirjoituksen mukaan”

Romanialaiset vastasivat yleisön huutoon pelaamalla erittäin hyvän pelin, ja taktisesti peittosivat tällä kertaa suomalaiset.

Teemu Pukki näytti harmistuneelta avausjaksolla Romaniaa vastaan.

12.6. 17:15

Bukarest

Olihan se tiedossa, että Bukarestin vierasottelusta tulisi kaikkein kiihkein vierasottelu Kansojen liigassa tällä kertaa ja siinä olisi kuumin tunnelma, mutta ehkä tunnelman kuumuus yllätti silti. Soihdut lensivät kentälle katsomosta, ja hyvä, ettei niitä osunut suomalaispelaajiin.

Ennen ottelua Bukarestin stadionin videotauluilla pyöri muistelofilmi, jossa käytiin läpi Romanian kunniakasta jalkapallohistoriaa. Parhaimmista päivistä on jo kulunut vuosikymmeniä. Mutta samalla historia asettaa vaatimustason, jota yleisö vaatii maajoukkueelta vuodesta toiseen. Vaatimustaso kuului korviahuumaavana huutomyrskynä, joka alkoi vartti ennen ottelua.

Romanialaispelaajat vastasivat huutoon pelaamalla erittäin hyvän pelin, ja taktisesti peittosivat tällä kertaa suomalaiset. Suomi hävisi 0–1.

Romania näytti ottelussa selvästi vauhdikkaammalta, nopeammalta, energisemmältä ja aggressiivisemmalta, mikä herätti kysymyksiä siitä, miten valmiita jotkin Suomen pelaajat olivat kolmanteen Kansojen liigan otteluun.

”Siltä se näytti, että he olivat aggressiivisesti liikkeellä. He saivat paljon riistoja ja taklauksia. Jäimme jälkeen tietyissä tilanteissa”, päävalmentaja Markku Kanerva sanoi ottelun jälkeen Helsingin Sanomille.

Kanervan mukaan Suomen esitys ei ollut tarpeeksi hyvä.

Robin Lod kaatui ottelun lopulla hyökkäyspäässä.

Viime vuosina on usein käynyt niin, että Kanervan Huuhkajat on saanut eliminoitua vastustajan vahvuuksia. Tällä kertaa se ei onnistunut lainkaan, vaan Romania pääsi käyttämään vaarallisia vastahyökkäyksiään aivan liian taajaan Suomea vastaan.

”Pääsimme pyörimään 30 metriässä, mutta emme löytäneet paikkoja murtaa sumppua.”

Suomi hakkasi päätään Romanian puolustusmuuriin, ja romanialaiset kyttäsivät ratkaisevaa syöttöharhaa, jonka jälkeen he lähtivät aina vauhdilla vastahyökkäyksiin. Ja Huuhkajat ei pystynyt niitä estämään rikkomalla tai iskemällä kiinni niiden käynnistäjiin.

Suomen puolustajat olivat välillä pahasti pinteessä käytyään kymmenien metrien tai pahimmillaan puolen kentän mittaisia juoksukilpailuita isäntien nopeita hyökkääjiä vastaan. Yhden sellaisen juoksukilpailun päätteeksi Romanian Darius Olaru teki avausmaalin, joka jäi voittomaaliksi.

”Se meni ikävästi käsikirjoituksen mukaan, että he saivat maalin ja vetäytyivät sitten alas 8–9 pelaajan voimin. He antoivat meille pallonhallintaa, ja George Puscas jäi kyttäämään vastahyökkäyksiä. Se ei ollut toivottu tilanne”, Kanerva sanoi.

”Romania osoitti vahvuutensa vastahyökkäyspelaamisessa. Me tarjosimme heille saumoja huonoilla syötöillä. Kyllä heillä vauhtia ja taitoa riittää vastaiskuihin. Jesse Joronen pelasi hyvän matsin ja piti toivoa yllä.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut