Huuhkajat hävisi Romanialle vastahyökkäyksissä ja Pohjanpalo hukkasi maalipaikkansa – ensimmäinen puoliaika oli kaaosta

Kuuma ja kaoottinen avauspuoliaika koitui Huuhkajien turmaksi Bukarestissa. Romania voitti Suomen maalein 1–0.

Jesse Joronen yritti venyttää palloon, mutta joutui antautumaan avausjaksolla Romaniassa lauantaina 11. kesäkuuta. Suomi taipui Romanialle maalein 1–0.

11.6. 23:47 | Päivitetty 11.6. 23:56

Harvemmin Suomi on viime vuosina joutunut sellaiseen myllytykseen ja pinteeseen kuin Bukarestissa Kansojen liigan kolmannen ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Tauolle mentiin Romanian 1–0-johdossa, mutta yhtä hyvin Romania olisi voinut johtaa 2–0 tai 3–0. Suomi selvisi vähällä Romanian hurjasta rynnistyksestä ja vaarallisista vastahyökkäyksistä.

Huuhkajilla oli avausjaksolla suuria vaikeuksia puolustaa suuria tiloja pallonmenetysten jälkeen.

Ensimmäisen kymmenen minuutin ajan Huuhkajat näytti vielä olevan hyvin pelin sisällä. Suomi purki hyvin Romanian korkeata prässiä, ja sai vietyä palloa viimeiselle hyökkäyskolmannekselle.

Nikolai Alho otti ensimmäisen varoituksen seitsemännellä minuutilla, kun hänen viikatteensa lanasi romanialaisen kentän pintaan isäntien vastahyökkäyksen päätteeksi.

Toinen takaisku tuli 11. minuutilla, kun Suomen vasen toppari Daniel O’Shaughnessy pysäytti Romanian vastahyökkäyksen mutta loukkaantui pallonriistoyrityksessä. O’Shaughnessyn tilalle vaihdettiin Richard Jensen.

Daniel O’Shaughnessy talutettiin kentältä 12. minuutilla.

Kolme minuuttia myöhemmin Alho hävisi kamppailun pääpallosta, ja George Puscas pääsi puskemaan pallon ylärimaan.

Suomen pelatessa yhden miehen vajaalla vasen laitapakki Jere Uronen aiheutti rangaistuspotkun rikkomalla Romanian keskikenttäpelaaja Darius Olarua. Suomen onneksi Puscasin rankkari oli heikko, ja Jesse Joronen torjui sen jalkatorjunnalla.

Viimeistään pilkun jälkeen Suomi oli menettänyt kontrollin pelistä, ja Romania puolestaan oli pelin päällä.

24. minuutilla peli keskeytyi, kun pääkatsomon vastakkaisesta katsomosta heitettiin yhteensä kahdeksan soihtua kentälle. Ensimmäinen soihtu oli osua Jenseniä. Pelaajat siirtyivät vaihtopenkeille välittömästi. Romanian maalivahti Florin Nita kävi huutamassa ja elehtimässä kannattajille, että lopettakaa.

Avausjakson puolessavälissä peli keskeytyi kentälle heitettyjen soihtujen takia.

Suomi sai usein pidettyä palloa ja vietyä palloa syvälle hyökkäysalueelle, mutta Romania piti Suomen puolustusmuotonsa ulkopuolella. Romania kyttäsi vastahyökkäyksiä, ja sellaisesta tuli myös avausmaali.

Suomen pitkä hyökkäys päättyi taas kerran pallonmenetykseen, jonka jälkeen Puscas ampaisi pallon kanssa syvyyteen. Robert Ivanov juoksi Puscasin perässä, eikä pystynyt estämään keskitystä.

Romanian vasen laitapuolustaja Nicusor Bancu puski takatolpalta 1-0-maalin. Alho yritti kamppailla pallosta mutta kompastui jotenkin kummallisesti juuri silloin, kun hänen olisi pitänyt yrittää ponnistaa palloon.

41. minuutilla Romania oli lähellä tehdä toisen maalinsa, kun Jensen menetti pallon, ja Romania sai taas keskitettyä takatolpalle. Suomen oikea toppari Leo Väisänen siivosi pallon ennen kuin Puscas olisi laittanut pallon maaliin takatolpalta.

Tauon jälkeen Suomi muutti hieman muotoaan hyökkäyksissä, kun Lod putosi selkeämmin keskelle, ja Teemu Pukki ja Joel Pohjanpalo pelasivat selkeästi kärkiparina. Pohjanpalolla oli kaksi loistopaikkaa, mutta pallo ei mennyt sisään.

51. minuutilla Suomi sai siihen mennessä parhaimman maalipaikkansa, kun Rasmus Schüller syötti loistavasti Alholle linjan taakse. Alho laittoi pallon täydellisesti Pohjanpalolle, mutta Nita torjui. Siitä olisi pitänyt tehdä maali.

Joronen piti Suomea pelissä mukana, kun hän torjui Puscasin laukauksen. Sekin tilanne vastahyökkäyksen päätteeksi, kun Schüller antoi pahan harhasyötön.

Hyökkäyspäässä Teemu Pukki joutui taajaan kolhituksi ja puhui lukuisia kertoja näistä tilanteista erotuomarille. Markku Kanerva päätti säästää Pukkia tiistain otteluun, ja vaihtoi Urho Nissilän Pukin tilalle. Mikael Soisalo tuli laidalle Alhon tilalle. Robin Lod siirtyi kärkeen.

Teemu Pukki joutui pettymään Bukarestissa ja tuli kolhituksi.

Kymmenen minuuttia ennen loppua Kanerva vaihtoi vielä Benjamin Källmanin Väisäsen tilalle, Suomi siirtyi neljän puolustuslinjaan ja 4–3–3-ryhmitykseen. Se oli tuottaa heti tulosta, kun Källman osallistui hyökkäykseen, joka päättyi Kamaran loistosyötön jälkeen Lodin laukaukseen yli maalin.

Muutamaa minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Lod petasi maalipaikan Pohjanpalolle, mutta kliinisenä viimeistelijänä tunnettu Pohjanpalo ohjasi pallon ohi maalin avopaikasta.

Lohkon toisessa ottelussa Montenegro ja Bosnia-Hertsegovina pelasivat ensin mainitun kotona 1–1-tasapelin. Lohkotilanne on kolmen kierroksen jälkeen tasainen: Bosnia-Hertsegovina 5 pistettä, Suomi ja Montenegro 4, Romania 3.

Huuhkajat päättää kesän alun tiiviin ottelurupeamansa tiistai-iltana Zenicassa, Bosnia-Hertsegovinan vieraana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut