Pikkuhuuhkajien EM-kisahaave romuttui – Norja voitti ratkaisevan karsintapelin

Norja teki kaksi maalia toisella puoliajalla.

Suomen Adam Marhiev (oikealla) ja Norjan Jörgen Larsen kamppailivat Turussa pelatussa karsintapelissä pallosta.

10.6. 20:01 | Päivitetty 10.6. 20:20

Suomen alle 20-vuotiaiden jalkapallomaajoukkueen toiveet EM-lopputurnauksesta kaatuivat perjantai-iltana Turussa. Norja voitti karsintaottelun lukemin 2–0, ja Pikkuhuuhkajat menetti mahdollisuutensa jatkokarsintoihin.

Norjan maalit tekivät Emil Ceide ja Fredrik Oppegård. Molemmat osumat syntyivät toisella puoliajalla.

Suomi olisi tarvinnut ottelusta voiton päästäkseen varmuudella jatkokarsintaan. Tasapeli olisi jättänyt Suomelle vielä ohuen oljenkorren lohkon päätöspeliin, jossa Norja kohtaa Azerbaidžanin.

Suomi keräsi kymmenestä karsintapelistä 19 pistettä ja sijoittuu lohkossa kolmanneksi. Lohkon kärkikaksikko on Kroatia ja Norja.

”Emme päässeet karsinnassa eteenpäin, mutta pistemäärä (kuudesta voitosta ja tasapelistä) lohduttaa”, päävalmentaja Juha Malinen totesi Ylen haastattelussa.

Suomella oli ottelussa tilaisuutensa, mutta Norjan maalivahti Kristoffer Klaesson oli ratkaisutilanteissa suomalaishyökkääjiä terävämpi.

”Saimme ensimmäisen jakson lopulla peliä kuntoon. Ottelun edetessä tuli kuitenkin esiin, että Norjan pelaajat olivat fyysisesti valmiimpia. Norjalaiset olivat tosi valmiita kamppailupeliin”, Malinen totesi.

Norja aloitti ensimmäisen puoliajan pirteästi. Vieraiden ensimmäinen tekopaikka järjestyi 27. minuutilla Johan Hovelle, mutta maalivahti Viljami Sinisalo torjui norjalaisen keskikenttäpelaajan vihaisen laukauksen.

Suomi sai vähitellen pelin paremmin haltuunsa. Isännät pääsivät Norjan maalille vasenta laitaa, ja kärkihyökkääjä Agon Sadiku oli pukata Suomen johtoon 41. minuutilla. Klaesson ennätti vaivoin pallon eteen.

Norja aloitti vauhdikkaasti myös toisen puoliajan, mutta Suomi pääsi ensimmäisenä tekopaikkaan. Daniel Håkans järjesti syötöllään Naatan Skytälle loistotilaisuuden viedä Suomi johtoon 49. minuutilla. Klaesson reagoi laukaukseen jälleen nopeasti ja pelasti Norjan.

Suomen painostus päättyi Norjan ensimmäiseen maaliin.

Lohkon voittaja pääsee Romaniassa ja Georgiassa pelattavaan 2023 EM-lopputurnaukseen. Lohkokakkonen etenee syyskuun jatkokarsintoihin.

Päivitetty 10.6.2022 kello 20.09, lisätty tietoa pelin kulusta ja tapahtumista.

Päivitetty 10.6.2022 kello 20.19. Juha Malisen kommenteilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut