Markku Kanerva oli tyytyväinen Huuhkajien peliin – vastustaja vaihtui puheissa maaksi jota ei ole enää olemassa

Makedonia pääsi livahtamaan Huuhkajien päävalmentajan kommentteihin Montenegro-ottelun lehdistötilaisuudessa.

Markku Kanerva lehdistötilaisuudessa Bosnia–Hertsegovinassa marraskuussa 2021. Ensi tiistaina Huuhkajat vierailee jälleen maassa Kansojen liigan ottelun merkeissä.

7.6. 22:36

Aamulehti, Helsinki

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue otti tiistaina Kansojen liigan toisessa ottelussa tyylipuhtaan 2–0-voiton Montenegrosta.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva oli ottelun jälkeen ymmärrettävästi tyytyväinen suojattiensa otteisiin.

Suomen miehet pelasivat ensimmäistä kertaa ikinä Montenegroa vastaan. Liekö tällä vieraudella ollut vaikutuksensa siihen, että ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Montenegro muuttuikin Kanervan puheessa useaan kertaan Makedoniaksi.

”Peli oli aika hyvin kontrollissa. Maalintekotilanteiden luominen oli vähän hankalaa, koska Makedonia puolusti kurinalaisesti viiden alakerralla”, Kanerva sanoi.

”Vaati vähän aikaa, huolellisuutta ja kärsivällisyyttä, ennen kuin tiloja alkoi aukeamaan puolustuslinjan edessä ja pääsimme pelaamaan linjan taakse.”

Kun virhe toistui Kanervan puheissa kolmatta kertaa, se korjattiin, ja päävalmentaja huvittui kömmähdyksestään silminnähden itsekin.

Makedonia-nimistä valtiota ei tarkalleen ottaen ole enää edes olemassa. Aiemmin tuota nimeä kantanut valtio on alkuvuodesta 2019 lähtien tunnettu Pohjois-Makedoniana.

Suomi on oppinut olemaan suosikki

Kanervan aikakaudella Suomi on ollut erinomainen itseään lähtökohtaisesti huonompia maita vastaan. Aiemmat maajoukkueet olivat usein ennakkosuosikin asemassa hyvin kaukana mukavuusalueeltaan.

”Ehkä perinteisesti meillä on ollut sellainen asenne, että altavastaajan rooli sopii paremmin. Ehkä olemme kuitenkin kasvaneet siihen, että kestämme ennakkosuosikin paineet”, Kanerva arveli.

”Joukkue on kypsynyt matkan varrella. Se kertoo tietystä henkisestä vahvuudesta.”

Montenegrosta oli tulla vielä kerran Makedonia, kun Kanerva totesi, ettei halua lukea joukkuetta välttämättä ennalta heikompien kastiin, ottaen huomioon muun muassa Montenegron voiton Romaniasta heidän edellisessä Kansojen liigan ottelussaan.

Seuraavaksi Suomi kohtaa vieraissa lauantaina Romanian. Tiivis maaottelurypäs päättyy ensi tiistain vierasotteluun Bosnia–Hertsegovinaa vastaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut