Ukrainan MM-haaveet murskaksi – Oma maali ratkaisi voiton Walesille

Andri Jarmolenko puski pallon omaan verkkoon ja lahjoitti Walesille MM-kisapaikan.

Ukrainan joukkue oli murtunut oman maalin jälkeen.

5.6. 21:37

Sodan runtelema Ukraina sai sunnuntai-iltana koko maailman tuen taakseen, kun se pelasi jalkapallon MM-kisapaikasta Walesia vastaan.

Walesin Cardiffissa pelatussa jatkokarsintaottelussa ratkaistiin viimeinen Euroopasta kisoihin pääsevä joukkue.

Wales voitti ottelun 1–0. Ukraina teki kauhukseen oman maalin 34. minuutilla.

Laitahyökkääjä Andri Jarmolenko syöksyi blokkaamaan Gareth Balen laukoman vapaapotkun, mutta puski pallon vahingossa omaan verkkoon.

Tilastojen valossa tulos mairitteli Walesia. Ukraina hallitsi palloa vieraskentälläkin 61-prosenttisesti ja tulitti maalia kohti peräti yhdeksän laukausta. Yhteensä sinipaidoille kirjattiin huimat 24 maalintekoyritystä.

Muut jatkokarsintojen kisaliput jaettiin jo maaliskuussa, mutta Ukrainan osalta karsintaa lykättiin muutamalla kuukaudella. Ensimmäisessä pelissä keskiviikkona kaatui Skotlanti maalein 3–1.

Sodan vuoksi Wales-ottelulla on ukrainalaisille erityisen suuri merkitys. Kisapaikka toisi valoa ihmisten elämään.

Ukrainan maajoukkueen keskikenttäpelaaja Taras Stepanenko kertoi Guardianille, että Skotlantia vastaan käytyä ensimmäistä karsintaottelua oltiin jännitetty rintamalla asti.

Kun Stepanenko katsoi puhelintaan pelin jälkeen, yksi monista viesteistä oli tullut hänen ystävältään, joka taistelee parhaillaan armeijajoukoissa Venäjää vastaan.

Sotilaat olivat löytäneet käsiinsä ruudun, josta he olivat pystyneet katsomaan ottelua. Kun Skotlannin Callum McGregor oli tehnyt maalin, jossa pallo meni juuri ja juuri maaliviivan yli, huolet sodasta olivat unohtuneet hetkeksi.

Sotilaan kiukku oli vaihtunut jalkapallofanin kiukkuun.

”Kaveri kertoi, että sotilaat rajalla olivat olleet sitä mieltä, että pallo ei ylittänyt maaliviivaa”, Stepanenko kertoi Guardianille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut