Maaottelut ja häät pitävät Joel Pohjanpalon kiireisenä lähiviikkoina – takana huimat polttarit Monacossa

Kesällä Joel Pohjanpaloa odottaa maaotteluiden ja häiden lisäksi ensi kauden joukkueen valinta.

Joel Pohjanpalo menee naimisiin Nizzassa.

3.6. 6:00

Joel Pohjanpalolla on edessään jännittävä kesäkuu.

Huuhkajat pelaa seuraavien parin viikon aikana peräti neljä maaottelua Kansojen liigassa, minkä jälkeen seuraa yksi Pohjanpalon elämän suurimmista päivistä: häät puoliso Catharina Gericken kanssa.

Pariskunta menee naimisiin juhannuksena Nizzassa.

Pohjanpalo pitää maaotteluiden tuomasta vastapainosta hääjärjestelyille. Hän ei kerro jännittävänsä liikoja, eikä tuleva vaimokaan ole vielä menettänyt malttiaan.

”Meillä on onneksi ihan hyvä hääsuunnittelija, joka rauhoittelee meitä. Toistaiseksi ei ole mitään stressiä, mutta kun päästään lähemmäs häitä, niin sittenhän kaikki ongelmat yleensä alkavat”, 27-vuotias hyökkääjä kujeilee Huuhkajien mediatilaisuudessa.

Pohjanpalo vietti polttareitaan viime viikonloppuna Monacossa, jossa ajettiin tuolloin legendaarinen F1-osakilpailu.

Meno polttareissa oli vauhdikasta muuallakin kuin radalla. Kaveriporukan versiot viikonlopun kulusta saattavat poiketa toisistaan, kun niitä kerrotaan ulkopuolisille.

”Meidän pitäisi sopia Luken, Nikon ja Jessen kanssa tarinat ensin yhteen. Sitten voimme kertoa”, Pohjanpalo nauraa viitaten maajoukkuekavereihinsa Lukas Hradeckyyn, Nikolai Alhoon ja Jesse Joroseen.

Polttariryhmä oli lähellä jopa myöhästyä paluulennolta Suomeen. Siihen vaikutti toki myös Monacon kilpailun viivästyminen sunnuntai-iltana.

Eurooppalaisseurat kiinnostuneita

Kesän aikana Pohjanpaloa odottaa maaotteluiden ja häiden lisäksi ensi kauden joukkueen valinta.

Suomalaistykillä on yhä voimassaoleva sopimus saksalaisen Bayer Leverkusenin kanssa, mutta monien viime vuosien tapaan Leverkusenin huippujoukkueessa pelaaminen ei ole lainkaan varmaa.

”Se ei ole missään nimessä kokonaan poissuljettua, mutta rehellisesti sanoen, totta kai mietimme myös paljon muita vaihtoehtoja.”

Päättyneellä kaudella Pohjanpalo pelasi lainalla Turkin liigan Caykur Rizesporissa.

Turkissa syntyi komeat 16 maalia, joilla irtosi sarjan maalipörssissä neljäs sija. Onnistuneen kauden jälkeen hyökkääjän markkina-arvo on huipussaan.

”Kiinnostusta Euroopassa on erittäin paljon, niin Turkissa kuin muuallakin. Pelaajana voin olla rennoin mielin”, hän sanoo.

Pohjanpalo kertoo keskustelleensa useiden Saksan Bundesliiga-joukkueiden ja muiden eurooppalaisten huippusarjojen joukkueiden kanssa. Myös Saksan 2. divisioonan joukkueita on liikkunut huhuissa, mutta nuo puheet Pohjanpalo ampuu alas.

”2. Bundesliiga -huhuista voin sanoa, että niissä ei ole yhdessäkään mitään perää. Todennäköisesti ne seurat ovat laittaneet niitä itse liikkeelle.”

Turkissa Pohjanpalon kovimpiin kilpakumppaneihin lukeutui italialainen kohuhyökkääjä Mario Balotelli, joka kiilasi maalipörssissä hänen eteensä 18 maalilla.

31-vuotias Balotelli tunnetaan kummallisista toilailuistaan kentällä ja etenkin sen ulkopuolella. Pohjanpalo pelasi kaksi ottelua häntä vastaan, ja pääsi kokemaan läheltä kiistellyn pelimiehen auran.

Mario Balotelli ihastutti ja vihastutti Turkissa.

”Onneksi pelasimme eri puolilla kenttää. Aika balotellimaista toimintaa se oli. Kaikki ovat varmasti nähneet maalin, jonka hän teki viimeisessä sarjapelissä. Se kuvaa häntä hyvin. Hän uskaltaa yrittää paljon kaikkea. Iso kaveri ja erittäin vahva kaksinkamppailuissa.”

”Puolustussuuntaan Mario ei hirveästi tehnyt. Pääsimme avaamaan peliä häntä vastaan aika hyvin.”

11 päivän koettelemus

Huuhkajat avaa Kansojen liigan urakkansa lauantaina kotikentällä Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan.

Vastustaja on harvinaisen tuttu. Suomi on kohdannut Bosnian myös edellisissä MM- ja EM-karsinnoissa.

”Bosnia taitaa olla joku uusi Kreikka meille. Jotkut maat sattuvat aina tulemaan samoihin lohkoihin”, Pohjanpalo veistelee.

Joukkueena Bosnia on hänen mukaansa ailahteleva.

”He ovat joskus erittäin vaarallisia, minkä olemme kokeneet Zenicassa, ja välillä heillä ei kulje mikään, minkä olemme myös kokeneet Zenicassa.”

B-liigan 3. lohkossa Huuhkajien muut vastustajat ovat Romania ja Montenegro. Molemmat ovat melko uusia tuttavuuksia nykyiselle kokoonpanolle.

Pohjanpalolla on Romaniasta kuitenkin muistikuvia – ikäviä sellaisia.

”Muistan, kun pelasimme kerran Bukarestissa, niin silloin kyllä juoksimme pallon perässä aika paljon.”

Neljä ottelua 11 päivään tulee olemaan kova koettelemus Huuhkajille. Pelaajistoa kierrätetään otteluissa väistämättä – myös tehokkaan hyökkäyspään osalta.

”Tuskin kukaan tulee pelaamaan neljää ysikymppistä. Varmasti kaikki olisivat valmiita siihen, mutta kaikki ymmärtävät myös, että siinä ei olisi mitään järkeä.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut