Uefa on tilannut riippumattoman raportin Mestarien liigan finaalikaaoksen tapahtumista

Tekaistut liput saivat finaalipäivänä stadionin sisääntuloportit sekaisin.

Poliisi partioi aivan luona, kun faneja estettiin pääsemästä Liverpoolin ja Real Madridin loppuotteluun Pariisissa 28. toukokuuta.

31.5. 8:00

Lausanne

Mestarien liigan Pariisissa pelatun finaalin kaaoksesta tehdään selvitys, kertoo Euroopan jalkapalloliitto Uefa sivuillaan. Jalkapalloliitto kertoo tilanneensa riippumattoman raportin, jossa tullaan tarkastelemaan päätöksentekoa, vastuita ja kaikkien finaaliin osallistuneiden tahojen toimia.

”Aineistoa kerätään kaikilta asiaankuuluvilta tahoilta”, Uefa sanoi.

Uefan mukaan raportin löydökset tullaan kertomaan julkisesti.

Ranskalaisministerit pitivät maanantaina Uefan ja Ranskan poliisin kanssa kriisitapaamisen finaalikaaoksen takia. Liverpoolin ja Real Madridin lauantainen ottelu viivästyi yli puolella tunnilla, koska stadionille pyrki ja pääsi katsojia väärennetyillä lipuilla.

Ranskan urheiluministerin mukaan Pariisissa oli 30 000–40 000 Liverpoolin kannattajaa, joilla oli tekaistu pääsylippu otteluun tai ei ollenkaan pääsylippua. Tekaistut liput saivat stadionin sisääntuloportit sekaisin.

Uefa päätti maanantaina maksaa hyvityksen 2 700:lle oikean pääsylipun lunastaneelle fanille, jotka eivät päässeet kaaoksen takia otteluun.

Real Madrid voitti ottelun 1–0.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut