Ranskan urheiluministeri syyttää Liverpoolia Mestarien liigan finaalin sekasorrosta: ”Toisin kuin Real Madrid, Liverpool jätti fanit oman onnensa nojaan”

Ranska järjestää lähivuosina muun muassa rugbyn MM-kisat ja kesäolympialaiset.

Urheiluministeri Amélie Oudéa-Castéra Pariisissa 23. toukokuuta 2022.

30.5. 16:12

Ranskan urheiluministeri Amélie Oudéa-Castéra syyttää Liverpoolia jalkapallon Mestarien liigan lauantaisesta sekasorrosta, jossa poliisi hajotti kannattajien väkijoukkoa kyynelkaasulla Pariisissa.

Loppuottelu Liverpoolin ja Real Madridin kesken viivästyi 35 minuuttia, koska suuri osa Liverpoolin kannattajista ei ollut päässyt Stade de France -stadionin sisälle.

Ministeri Oudéa-Castéra sanoi RTL:n radiohaastattelussa, että Liverpool ei pystynyt organisoimaan kannattajiensa tuloa Pariisin.

”Toisin kuin Real Madrid, Liverpool jätti fanit oman onnensa nojaan”, ministeri sanoi.

Hänen mukaansa Pariisissa oli 30 000–40 000 Liverpoolin kannattajaa, joilla oli tekaistu pääsylippu otteluun tai ei ollenkaan pääsylippua.

”Meidän pitää selvittää, mistä nämä valeliput oli hankittu, ja miten niitä oli voitu tuottaa noin valtavia määriä”, ministeri sanoi.

Tekaistut liput saivat stadionin sisääntuloportit sekaisin.

Harmitteli kyynelkaasun käyttöä

Ministeri Oudéa-Castéra korosti kuitenkin, että Mestarien liigan finaalia edeltäneessä sekasorrossa kaikkein eniten katumusta aiheuttaa kyynelkaasun käyttö.

Joukkojen hajottamiseen tarkoitetulle kaasulle altistui myös perheitä ja lapsia.

Ministeri tapaa maanantaina ottelun turvallisuudesta vastaavia tahoja ja Euroopan jalkapalloliiton Uefan edustajia. Ranska järjestää lähivuosina muun muassa rugbyn MM-kisat vuonna 2023 ja Pariisin kesäolympialaiset 2024, mutta ministeri ei ole huolissaan niiden turvallisuudesta.

”Olen vakuuttunut, että otamme lauantain tapahtumista opiksemme ja parannamme järjestelyissä kaikkea”, urheiluministeri Oudéa-Castéra vakuutti.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut