KuPS teki tappiottomien pelien ennätyksen miesten liigassa – "Varmaan kauden kovin peli”

KuPSin pelaajat juhlivat Clinton Antwin (polvillaan) tekemää avausmaalia maanantaina.

23.5. 21:09

Helsinki

Sarjajohtaja KuPS ylsi Suomen ennätykseen jalkapallon miesten liigassa, kun se löi taulukon jumbona olevan HIFK:n 1–0. Kuopiolaisten peräkkäisten tappiottomien pelien putki venyi nyt jo 30 ottelun mittaiseksi – 40 vuotta sitten Oulun Palloseuran dominointi kesti 29 kamppailua.

"Varmaan kauden kovin peli – Mixun (Paatelainen) treenaus näkyi. Pelaajamme näyttivät, miksi olemme pelanneet 30 ottelua tappiota”, KuPSin vastuuvalmentaja Simo Valakari puntaroi.

Kuluvan kauden liigajoukkueista ainoana vielä voitotta oleva HIFK aloitti kamppailun ujostelematta. Ylös ja rohkeasti -taktiikka poiki isännille runsaassa vartissa jopa neljä viimeistelypaikkaa. Epätarkka sihti kuitenkin esti KuPSin itävaltalaismaalivahti Johannes Kreidlin yllättämisen.

Alta puolen tunnin KuPS keikautti pelin kulun ja asetelman tyystin, mikä harmitti pääosaa 1 811 katsojasta. Savolaisten ghanalainen laitapelaaja Clinton Antwi sijoitti pallon rankkarirajalta alakulmaan viimeistelyssään niin, että lukuisiin huipputorjuntoihin yltänyt HIFK-vahti Beto jäi voimattomaksi.

Lopussa taiston tempo laski.

"Tästä pelistä ei jäänyt mitään käteen. Toki syöttelymme on parempaa kuin ennen. Vastassa oli kuitenkin todella yhtenäinen ja aggressiivisesti niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa pelaava joukkue”, HIFK:n päävalmentaja Mixu Paatelainen summasi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut