Liverpool on pelastanut Valioliigan Manchester Cityn ylivallalta – Yksi tilasto paljastaa, miten isoksi ero muihin perinteisiin jättiseuroihin on kasvanut

Liverpool on estänyt Valioliigaa menemästä Saksan ja Ranskan pääsarjojen tielle, joissa mestaruus on jaettu ennen kauden alkua.

23.5. 14:34

Aamulehti

Valioliigassa juhli sunnuntaina tuttu taivaansininen väri, kun Manchester City varmisti mestaruuden päätöskierroksella.

Mestaruus oli Citylle neljäs viiden viime kauden aikana. Ainoa poikkeus oli 2019–2020, jolloin Liverpool juhli mestaruutta.

Manchester City on noussut Arabiemiraattien rahoilla, älykkäällä rakentamisella ja huippuluokan valmennuksella omaan luokkaansa Valioliigassa.

Liverpool jäi taas kakkoseksi, mutta seura on omalla upealla viime vuosien työllään pelastanut Valioliigaa joutumasta Ranskan Ligue 1:n tai Saksan Bundesliigan tielle.

Yksi tilasto paljastaa, miten isoksi tasoero Manchester Cityn ja muiden perinteisten suurseurojen Arsenalin, Chelsean sekä Manchester Unitedin välillä on kasvanut. Jos Liverpool ei pelaisi Valioliigaa, piste-ero mestarin ja seuraavan välillä olisi ollut viiden viime kauden aikana hurja: 19, 12, 15, 26 ja 19 pistettä.

Liverpoolin äärikova suoritustaso pitää Cityn varpaillaan Valioliigassa, jossa taloudelliset ja urheilulliset erot superrikkaiden ja tavallisten rikkaiden seurojen välillä ovat venyneet tavoittamattomiksi.

Ero vain kasvaa, kun City kahmii tähtipelaajat siirtomarkkinoilta. Ensi kaudella joukkue on nykyistä parempi, kun maalitykki Erling Braut Haaland siirtyy 75 miljoonan euron siirtosummalla Borussia Dortmundista.

Ranskassa PSG on voittanut kahdeksan mestaruutta viimeiseen kymmeneen kauteen, ja Saksassa Bayern München voitti keväällä kymmenennen peräkkäisen mestaruutensa. Italiassa Juventus oli pitkään samassa asemassa, mutta sen viime vuosien romahdus on avannut tietä muille.

Valioliigassa puhutaan kuudesta suuresta: Arsenalista, Chelseasta, Liverpoolista, Manchester Citystä, Manchester Unitedista ja Tottenhamista. Termi hämää, sillä sarjassa on ollut mestaruustaistelun näkökulmasta vuosia enää vain kaksi suurta.

Liverpoolin ansiosta Citystä ei ole vielä tullut Englannin ikiomaa PSG:tä tai Bayernia, vaikka kaukana siitä ei nytkään olla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut