Ilveksen Ilari Mettälä joutuu lopettamaan uransa 28-vuotiaana: ”Enää ei tarvitse tuskailla päivittäin kipujen kanssa”

Syksyn 2020 vakava nilkkavamma johti lopulta Ilari Mettälän pelaajauran ennenaikaiseen päättymiseen.

Ilari Mettälä pelasi Ilveksessä kaikkiaan 47 liigaottelua.

18.5. 16:29

Aamulehti

Tampereen Ilvestä miesten jalkapalloliigassa viime vuodet edustanut Ilari Mettälä joutuu lopettamaan pelaajauransa nilkkavaivojen vuoksi.

Mettälä, 28, mursi nilkkansa syyskuussa 2020 pelatussa liigaottelussa, ja hän joutui olemaan kokonaan sivussa kentiltä lähes vuoden. Senkään jälkeen nilkan kuntoutuminen ei ole sujunut toivotusti, mikä johti viimein lopettamispäätökseen.

”Viime kauden Tepsissä pystyin pelaamaan ihan hyvin, mutta se vaati runsaasti kipulääkkeitä ja teippaamisen. Kausi oli suurilta osin taistelua, joten nilkka operoitiin uudestaan kauden jälkeen ’korjausleikkauksen' muodossa”, Mettälä kertoi Ilveksen tiedotteessa.

”Ajoittain nilkka tuntui hyvältä, mutta potkaistuani leikatulla nilkalla, saattoi se olla kipeä useamman päivän.”

”Pahinta on se, kun tietää mihin parhaimmillaan pystyy, mutta nilkka ei millään päästä minua enää omalle tasolleni. Ammattilaisena tähän ei ole varaa ja siksi en pysty peliuraani jatkamaan.”

Vielä marraskuussa 2021 Mettälä teki Ilveksen kanssa 2+1-vuotisen jatkosopimuksen. Talvella Liigacupissa hänelle kertyi neljässä ottelussa 171 peliminuuttia.

”Päätös oli todella vaikea, kun on koko elämänsä jalkapallolle rakentanut. Tunteet siinä tietysti nousivat pintaan, kun kerroin joukkueelle. Mutta nyt olo myös helpottunut, kun ei tarvitse enää tuskailla päivittäin kipujen kanssa.”

Liigatasolla Mettälä edusti vain Ilvestä. 47 ottelussa hyökkääjälle kertyi 13 maalia.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut