Varmistus tuli: Norjalaistähti Erling Braut Haaland siirtyy Manchester Cityyn

Haaland on jo käynyt lääkärintarkastuksessa, joka järjestettiin Belgiassa.

Erling Braut Haaland on lähellä siirtoa Borussia Dortmundista Manchester Cityyn.

9.5. 21:58 | Päivitetty 10.5. 18:01

21-vuotiaan norjalaishyökkääjän Erling Braut Haalandin ura jatkuu Englannin Valioliigassa pelaavassa Manchester Cityssä.

Manchester City vahvisti siirron tiistaina verkkosivuillaan. Haalandt siirtyy valioliigaseuraan 1. heinäkuuta. Siirrosta on sovittu Cityn ja Haalandin nykyisen seuran Borussia Dortmundin kesken.

Urheilumedia The Athletic uutisoi saksalaislähteidensä perusteella maanantaina, että Haalandin siirrosta on jo sovittu Cityn ja Haalandin nykyseuran Borussia Dortmundin välillä.

Sopimus oli tarkoitus vahvistaa The Athleticin mukaan tällä viikolla ja se tehtiinkin tiistaina. City ja Haaland sopivat sopimuksen henkilökohtaisista ehdoista jo viime kuussa.

Myös Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoi maanantaina lähteidensä perusteella Haalandin sopimuksesta. 63 miljoonan punnan eli noin 74 miljoonan euron siirto on BBC:n mukaan sovittu.

Saksalaisen urheilukanavan Sport 1:n mukaan Haalandin sopimus on viisivuotinen. Kanava väittää norjalaisen saavan suurempaa palkkaa kuin Kevin De Bruyne.

Haaland halusi mediatietojen mukaan neuvotella kaiken valmiiksi ennen lauantain kotiottelua Hertha Berliniä vastaan, jotta voisi jättää hyvästit omille kannattajilleen.

Bundesliigan televisiointioikeudet omistava Sky kertoi maanantaina, että Haaland on ilmoittanut halustaan lähteä ja Manchester Cityn olleen yhteydessä Dortmundiin.

Belgialainen sanomalehti La Dernière Heure (DH) uutisoi Haalandin käyneen Manchester Cityn lääkärin­tarkastuksessa Brysselissä. DH:n mukaan paikka valittiin maantieteellisen sijainnin sekä mahdollisimman vähäisen huomion vuoksi.

Lehti kertoi Haalandin läpäisseen tarkastuksen ja palanneen Saksaan heti sen jälkeen.

Saksalainen jalkapallolehti Kicker puolestaan kertoi saksalaista uutistoimistoa DPA:ta lainaten, että Borussia Dortmund oli antanut Haalandille maanantain vapaaksi henkilö­kohtaisten asioiden hoitamista varten.

Dortmundin urheilujohtaja Sebastian Kehl ilmoitti sunnuntaina Sport 1:llä toivovansa Haalandin tilanteen selviävän tämän viikon aikana.

Päivitetty 10.5.2022 kello 18.01. Lisätty tieto Haalandin siirron lopullisesta vahvistuksesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut