Ilveksen naiset eivät osuneet edes avopaikoista sarjanousijaa vastaan: ”Nyt pitää saada tekemiseen rentoutta ja helppoutta”

Ilveksen Silja Tuominen iski viime kaudella 13 maalia, mutta vappuaattona hänkin jäi ilman osumia. Taustalla päävalmentaja Juha-Pekka Berg.

30.4. 17:21

Aamulehti

Ilves ja nurmijärveläinen NJS tasasivat pisteet lauantaina Kaupissa naisten jalkapalloliigassa. Maaliton 0–0-tasapeli ei nostattanut varsinaista vappuriehaa. Sen tunnusti myös Ilveksen päävalmentaja Juha-Pekka Berg.

Ajatus riehasta suorastaan nauratti.

”Totta kai olimme koko joukkueena pettyneitä tulokseen”, Berg tiivisti.

Pettymyksen perimmäinen syy oli se, että Ilves hallitsi ottelua todella selkeästi sarjanousijaa vastaan ja voitti ylivoimaisesti sekä laukaus- että kulmapotkutilastot, mutta siitä huolimatta käteen jäi vain tasapelipiste.

”Loimme todella paljon maalipaikkoja, mutta tänään eivät olleet todennäköisyydet kohdillaan. Emme saanet tehtyä maalia edes avopaikoista”, Berg harmitteli.

Bergiä miellytti juuri hallinta ja maalipaikkojen luominen sekä se, että parissa viime pelissä kohtalokkaat helpot virheet loistivat liki tyystin poissaolollaan.

”Mutta ne maalit... Pystyimme luomaan todella laadukkaita maalipaikkoja, joten siihen nähden tulos oli heikko”, Berg huokaili.

Syyksi Berg arveli tuoreeltaan sen, että mukaan tuli yliyrittämistä, kun pallo ei kimpoillutkaan Ilvekselle.

”Se oli henkisen puolen juttuja. Olen varma, että yksi maali olisi muuttanut tilanteen täysin. Etsikkoaikaa oli kyllä riittävästi meille tarjolla. Vielä puoliajalla olimme vakuuttuneita, että kärsivällisyys jossain kohtaa palkitaan.”

Berg tunnusti, että maalipaikkoihin tuli mukaan ylimääräistä puristusta, mitä pidemmälle ottelu eteni. Vapun jälkeisen ajan treenien pääteema lienee varsin selkeä?

”Kyllä joo, vaikka olemmehan me harjoitelleet hyökkäämistä. Nyt pitää saada tekemiseen rentoutta ja helppoutta, ettemme tee kaikkea vaikeimman kautta”, Berg linjasi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut