Erik ten Hagista tulee Manchester Unitedin uusi pää­valmentaja

Erik ten Hagin sopimus Unitedissa kestää kauden 2024–2025 loppuun, ja lisäksi siinä on optio yhdestä lisävuodesta.

Erik Ten Hag valmensi Amsterdamin Ajaxia viisi kautta.

22.4. 9:14

Valioliigaseura Manchester United julkisti viimein torstaina odotetun ja pitkään spekulaatioiden kohteena olleen päävalmentajanimityksensä ensi kaudeksi.

Hollantilaisesta Erik ten Hagista, 52, tulee Unitedin päävalmentaja tämän kauden jälkeen. Ten Hagin sopimus on kauden 2024–2025 loppuun, ja lisäksi siinä on optio yhdestä lisävuodesta.

”On suuri kunnia tulla nimitetyksi Manchester Unitedin päävalmentajaksi, ja olen todella innoissani haasteesta. Tiedän suuren seuran historian ja kannattajien intohimon. Olen todella määrätietoisena kehittämässä joukkuetta, jotta se voisi menestyä kaikkien odottamalla tavalla”, Ten Hag sanoi Unitedin verkkosivuilla tiedottessa.

Ten Hag on valmentanut Amsterdamin Ajaxia vuodesta 2017 ja on voittanut Ajaxin kanssa kahdesti Hollannin liigan ja kahdesti Hollannin cupin.

Saksalaisen, tilapäiseksi päävalmentajaksi viime joulukuussa nimitetyn Ralf Rangnickin kaudesta tuli odotetun lyhyt. Rangnickin kuuden kuukauden mittaiseen päävalmentasopimukseen kuului myös kahden vuoden jatkopesti seuran neuvonantajana, mutta jää nähtäväksi jääkö Rangnick kevään jälkeen seuraan siihen tehtävään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut