Ilveksen naisille makoisa kotivoitto Kaupissa: ”Taisteluilme oli juuri sellainen, mitä on peräänkuulutettu ja yhdessä päätetty”

Heta Olmala (edessä oik.) teki Ilveksen voittomaalin ja esiintyi muutenkin vahvasti kauden kotiavauksessa.

2.4. 17:47

Aamulehti

Ilveksen naiset ottivat kauden avausvoiton naisten jalkapalloliigassa, kun Honka kaatui Kaupissa Heta Olmalan osumalla 1–0 (1–0).

Allaan Ilveksellä oli ikävähkö 1–5-tappio KuPSille viikko sitten Kuopiossa pelatussa sarja-avauksessa. Se oli kuitenkin saatu helposti pyyhittyä pois mielestä, koska viidestä takaiskusta huolimatta Ilveksen ilme oli hyvä.

Kuopiossa talvi todellakin yllätti jalkapalloilijat kesken kaiken tarjoilemalla muun muassa lumipyryä kesken pelin. Eikä lauantaina Kaupissa varsinaisesti lämpöasteilla herkuteltu.

Ilveksen päävalmentaja Juha-Pekka Bergin mielestä ulkokausi ei kuitenkaan ala turhan aikaisin, vaikka kovin pohjoisilla leveysasteilla eletään.

”Tänään oli ihan loistava olosuhde, vaikka katsojilla saattoi olla hieman kylmä. Pelaajilla tuskin oli mitään valittamista, vaan he ovat tottuneet. Aurinko paistoi, ja kenttä oli loistavassa kunnossa.”

Itse peliin Berg oli varsin tyytyväinen.

”Otettiin tärkeät avauspisteet ja samalla revanssi Suomen cupin pelistä. Joukkueen esitys oli tasapainoinen, ja pelaajat noudattivat tarkasti pelisuunnitelmaa. Pystyimme kontrolloimaan vahvalla puolustuspelillä.”

Helmikuun cup-pelissä Ilves hävisi Hongalle 0–3.

”Kyllä me paremmin pelaamme nyt kuin kaksi kuukautta sitten. Näin pitääkin olla.”

Berg oli erityisen tyytyväinen siihen, miten pelaajat heittäytyivät ja antoivat kentällä kaikkensa.

”Taisteluilme oli juuri sellainen, mitä on peräänkuulutettu ja yhdessä päätetty.”

Kauden aikaista avausvoittoa Berg piti luonnollisesti henkisesti tärkeänä asiana, koska se kantaa vähän pidempäänkin.

Berg kiitteli vuolaasti koko joukkuetta voiton jälkeen, mutta nosti esille kolme nimeä.

”Kärkikaksikkomme Jenni Kantanen ja Heta Olmala nosti omaa tasoaan, erinomainen peli heiltä. Keskikentän maestro Emmaliina Tulkki on tärkeä palanen pallollisessa pelaamisessamme, ja häneltä nähtiin paras pelin tähän asti. Hän oli todella vahva.”

Ilveksellä on edessään kahden viikon paussi peleistä maajoukkuetauon takia.

”Pallonhallinnan työstäminen on pidempi projekti ja seuraavaksi menemme pidemmälle hyökkäysalueelle ja viimeiselle kolmannekselle”, Berg tauon aikaista asialistaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut