Vahvistus: Venäjä ei pääse jalkapallon vuoden 2022 MM-kisoihin

Venäjä yritti kumota kilpailukieltoaan käsittelyn ajaksi, hakemus hylättiin.

Venäjän jalkapallomaajoukkueen kilpailukielto pysyy voimassa.

18.3. 15:19

Venäjän jalkapallomaajoukkue voi jättää lopulliset hyvästit Qatarin MM-turnaukseen osallistumiselle.

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa asetti Venäjän kilpailukieltoon, mutta maan jalkapalloliitto valitti asiasta.

Venäjä vei Fifan päätöksen urheilun kansainväliseen välitystuomioistuimeen (CAS) ja haki sille täytäntöönpanon kieltoa siksi ajaksi, kunnes CAS käsittelee asian.

Nyt CAS on hylännyt Venäjän tekemän täytäntöönpanokieltohakemuksen.

Venäjän asettaminen kansainväliseen kilpailukieltoon johtuu maan käynnistämästä hyökkäyssodasta Ukrainaan yhdessä Valko-Venäjän kanssa.

”Yleensä CAS:n käsittelyt kestävät kuukausia eikä paneelia, joka käsittelee asian, ole vielä edes muodostettu”, varatuomari Olli Rauste sanoi.

Rauste on yksi CAS:n yli 300 välimiehestä ja perillä tarkasti urheilujuridiikasta.

Kolmen välihenkilön paneeli, joka ottaa asian hoidettavakseen muodostetaan tulevina viikkoina, mutta Rausteen arvion mukaan lopullinen päätös menee joka tapauksessa kesään, jolloin eurooppalaiset jalkapallosarjan vetäytyvät tauolle.

Sveitsiläinen Corinne Schmidhauser teki täytäntöönpanokieltohakemuksen hylkäyksen CAS:n valitusdivisioonan puheenjohtajana. Tässä vaiheessa puheenjohtajan yksin tekemä päätös oli riittävä.

MM-karsintojen jatko-osat pelataan Euroopassa 24. maaliskuuta alkaen ja Venäjän olisi pitänyt olla mukana, mutta nyt se ei ole mahdollista.

”Käytännössä karsinnat menevät ohi, ellei Fifa järjestä ekstrakarsintoja. En usko, että se tulee kyseeseen”, Rauste sanoi.

Puolan piti kohdata Venäjä jatkokarsinnassa 29. maaliskuuta, mutta Puolalle ei ole merkitty vastustajaa Fifan verkkosivuilla. Nyt siihen ei ainakaan tule Venäjää, kun maan kansainvälinen jalkapallo pysyy kilpailukiellossa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut