Suomen lohko Kansojen liigaan arvottiin – Markku Kanerva pitää Romaniaa suosikkina - Jalkapallo - Aamulehti

Suomen lohko Kansojen liigaan arvottiin – Markku Kanerva pitää Romaniaa suosikkina

Huuhkajien muut vastustajat Kansojen liigan B-divisioonassa ovat Bosnia-Hertsegovina ja Montenegro.

Suomi pelaa Kansojen liigan B-divisioonassa.

16.12.2021 20:12

STT

Miesten jalkapallomaajoukkue sai Kansojen liigan lohkoarvonnassa vastaansa tutun vastustajan, kun B-divisioonan ykköskorista nousi kolmoslohkon kohdalla Bosnia-Hertsegovinan nimi Sveitsin Montreux'ssa järjestetyssä arvonnassa. Suomen muut vastustajat divisioonan kolmoslohkossa ovat Romania ja Montenegro.

Suomi kohtasi Bosnia-Hertsegovinan myös edellisissä MM- ja EM-karsinnoissa. Suomi sai otteluista kaksi voittoa ja tasapelin. Yksi ottelu päättyi Bosnia-Hertsegovinan voittoon.

”Ekat fiilikset ovat, että tulos on ihan ok”, Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva arvioi Suomen arpaonnea.

Huonomminkin olisi voinut tosiaan käydä, sillä divisioonan neloslohkoon seuloituivat vahvat joukkueet Ruotsi, Norja, Serbia ja Slovenia.

”Muut lohkot ovat tasaisia. Romania on varmaan meidän lohkon voittajasuosikki, mutta joukkueet ovat aika tasaisia. Uskon, että lohkossa pelataan aika paljon ristiin”, Kanerva jatkoi Suomen lohkon näkymistä.

Ohjelma selviää perjantaina

Suomi vältti sekä hankalimman lohkovaihtoehdot että vaikeimmat vastustajat.

”Ukrainaa ja Serbiaa en ehkä olisi halunnut kohdata ja ne pystyimme välttämään”, Kanerva totesi.

Romaniaa vastaan Suomi kärsi maaottelussa 0–2-tappion 2018. Kanerva muisteli myös Bukarestissa 2015 pelattua ottelua, jota Suomi johti 90 minuuttia Joel Pohjanpalon maalilla ennen kuin kotijoukkue iski lisäajalla tasoituksen.

Kansojen liigassa joukkueet pelaavat lohkoissaan kutakin vastustajaa vastaan koti- ja vierasottelun. Liigan lohkopelit pelataan kesä–syyskuussa 2022, ja Uefa ilmoittaa peliohjelman perjantaina.

B-divisioonassa lohkovoittajat nousevat seuraavaksi kaudeksi A-divisioonaan ja vastaavasti lohkojen jumbot tippuvat C-tasolle.

Kaudella 2018–19 Suomi voitti C-divisioonassa lohkonsa ja nousi B-divisioonaan. Kaudella 2020–21 Suomi sijoittui B-divisioonassa lohkossaan toiseksi.

Maajoukkue on perunut Algarven talvileirin koronatilanteen takia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut