Eetu Mömmö osui Suomelle ja pelasti pistemenetykseltä - Jalkapallo - Aamulehti

Eetu Mömmö osui Suomelle ja pelasti pistemenetykseltä

Pakkovoitto Virosta irtosi alle 21-vuotiaille Kotkassa rimaa hipoen.

Eetu Mömmö teki Suomen voittomaalin Viroa vastaan alle 21-vuotiaiden EM-karsinnoissa.

15.11. 21:37

STT, Kotka

Suomen alle 21-vuotiaat jalkapallomiehet jatkoivat EM-karsintaansa Kotkassa voittamalla Viron rimaa hipoen 1–0. Täyden kolmen pisteen potin varmisti avausjakson puskumaalillaan tamperelaiskasvatti Eetu Mömmö, 19.

Lohkossaan vielä neljä ottelua pelaava Suomi on haastajana takamatkassa, käytännössä voiton perässä kakkossijasta.

”Laskennallisesti Virolta ja Azerbaidzhanilta pitäisi ottaa täydet pisteet. Kun olemme menettäneet kaksi pistettä, on ne kurottava kiinni jostain”, kuvaili valmentaja Juha Malinen.

Kotkan ottelu oli Suomen hallintaa alusta loppuun. Vierailla oli yksi kulmapotku ja pari potentiaalista maalintekopaikkaa, mutta Suomen maalivahti Viljami Sinisalo lämmitteli useita minuutteja keskiympyrässä hyppien isäntien painostaessa toisessa päädyssä. Korkeaa arvosanaa maalin voitosta ei voinut antaa. Suomi pääsi pelaamaan Viron kapteenin Alex Matthias Tammin ulosajon jälkeen ylivoimalla yli puoli tuntia.

”Tästä eteenpäin on pystyttävä pelaamaan nousujohteisesti. Toiveena toki olisi, että pelaajilla olisi pelituntuma joukkueen kokoontuessa yhteen viideksi päiväksi”, Malinen kuvaili.

Viro pelaa nollilla

Suomen avauskokoonpanosta yli puolet pelaa ulkomailla, ja moni varsin pienessä roolissa. Viroa vastaan pallotuntuma oli kuitenkin helppo löytää. Viron kyseinen ikäluokka oli tehnyt edellisissä 16 ottelussaan vain yhden maalin (maaliero 1–46).

”Palaverissa muistutettiin, ettei Viro ole tehnyt karsintalohkossa maaliakaan. Sai siitä vähän poltetta persuksille, ettei sitä maalia saa tulla nytkään”, naurahti toppari Ville Koski.

Koski, 19, teki täydellisen läpilyönnin tänä vuonna. Täydet peliminuutit kuudessa karsintaottelussa ainoana toppariparinsa Robin Tihin kanssa ja 17 liigaottelua FC Hongassa nostivat itseluottamuksen huippuunsa.

”En osannut odottaa tällaista vastuuta. Hongassa on sopimusta jäljellä kaksi kautta. Tässä maajoukkueessa ei pistemenetyksiä enää sallita”, tuusulalaiskasvatti Koski korosti.

Suomen ottelut jatkuvat maaliskuun lopulla viisi otteluaan tahrattomalla tilillä selvittäneen Kroatian vieraana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut