Ilves hankki uuden oikean laitapuolustajan IFK Mariehamnista - Jalkapallo - Aamulehti

Ilves hankki uuden oikean laitapuolustajan IFK Mariehamnista: ”Voidaan täsmähankintana puhua”

Oikean laitapuolustajan paikka oli päävalmentaja Toni Kallion mukaan ensimmäisiä, jolle Ilves lähti etsimään vahvistusta.

Kuluneella miesten jalkapalloliigan kaudella viidenneksi tullut Ilves julkisti ensimmäisen uuden pelaajansa torstaina, kun Aapo Mäenpää siirtyy Tampereelle. Kuva Ilves–MIFK-ottelusta 21.9.2021.

4.11. 16:34

Aamulehti

Ilveksen miesten jalkapalloliigan joukkue on tehnyt täsmähankinnan oikean laitapuolustajan tontille. Tampereelle saapuu 23-vuotias Aapo Mäenpää, joka pelasi edelliset viisi kautta IFK Mariehamnissa jalkapalloliigaa.

Mäenpää pelasi kuluneella kaudella MIFK-paidassa 13 liigapeliä. Mäenpään sopimus Ilveksen kanssa on kaksivuotinen ja sisältää option kaudesta 2024.

”Olihan siinä muutama muukin vaihtoehto, mutta lopulta Ilves tuntui selkeästi parhaimmalta vaihtoehto, kun ynnäilin plussia ja miinuksia. Täällä rakennetaan iskukykyistä joukkuetta ja uusi hieno stadionkin on valmistumassa”, Mäenpää kertoi Ilveksen verkkosivuilla.

Ilves haki loppukaudesta eri vaihtoehtoja oikean puolustajan tontille. Felipe Aspegren siirtyi kesken kauden KuPSiin. Puolustuslinjan oikealla pelasi paljon Vigori Gbe ja loppukaudesta myös toppari Tatu Miettunen kokeili paikkaa.

”Oikea pakki oli yksi niistä pelipaikoista, joihin lähdimme ensimmäisenä etsimään pelaajaa eli kyllä Aaposta voidaan täsmähankintana puhua. Aapo on nopea ja luotettava pelaaja, joka nuoresta iästään huolimatta on jo kokenut pelaaja liigatasolla. Kun aloimme kartoittamaan tuota oikean pakin paikkaa, niin kyllä hänen nimensä nousi ensimmäisenä esiin”, Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio kertoo.

Hämeenlinnasta kotoisin oleva Mäenpää kertoo olevansa parhaimmillaan juuri oikeana puolustajana. Hän siirtyi aikanaan Maarianhaminaan FC Hakan Ykkösen joukkueesta.

”Kyllä oikean pakin paikka mieluisin on. Maarianhaminassa pelasin ensimmäisen kauden vasemmalla, kuten myös nuorten maajoukkueessakin. Jonkin verran on tullut topparinakin pelattua. Vahvuuteni ovat pääpelissä ja yksi vastaan yksi -pelaamisessa ja puolustaminen sujuu, mutta samalla pystyn hyvin tukemaan hyökkäyksiä ja antamaan keskityksiä.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut