Sepp Blatter ja Michael Platini järjestelivät rahaa Fifalta Uefan Platinille. - Jalkapallo - Aamulehti

Fifan ja Uefan entiset johtajat syytteeseen laittoman maksun järjestämisestä

Sepp Blatter ja Michael Platini järjestelivät rahaa Fifalta Uefan Platinille.

Entiset jalkapallojohtajat Sepp Blatter (vas.) ja Michel Platini saavat syytteen lähes kahden miljoonan Sveitsin frangin eli noin 1,9 miljoonan euron suuruisen maksun laittomasta järjestämisestä.

2.11. 17:45

Kansainvälisen jalkapalloliiton (Fifa) entinen puheenjohtaja Sepp Blatter ja Euroopan jalkapalloliiton (Uefa) entinen puheenjohtaja Michel Platini saavat syytteen laittoman maksun järjestämisestä, uutistoimistot AFP ja Reuters kertoivat tiistaina.

Syytteessä mainittu rahasumma on kahden miljoonan Sveitsin frangin eli noin 1,9 miljoonan euron suuruinen. Sveitsin syyttäjänviraston verkkosivuilta selviää, että kyseinen rahasumma järjesteltiin Fifalta Platinille vuonna 2011.

Platini työskenteli Blatterin konsulttina vuosina 1999–2002, ja toiminnasta sovittiin 300 000 frangin suuruinen vuosikorvaus. Molemmat allekirjoittivat sopimuksen, Platini laskutti summan vuosittain ja Fifa maksoi sen kokonaisuudessaan.

Syyttäjänvirasto on saanut tutkimuksissaan selville, että Platini vaati yli kahdeksan vuotta konsultointinsa lopettamisen jälkeen Fifalta kahta miljoonaa frangia.

Fifa maksoi summan Platinille vuoden 2011 alussa, ja todisteet kertovat maksun tapahtuneen ilman laillista perustetta.

Blatteria syytetään petoksesta, kavalluksesta, Fifan varallisuuden väärinkäytöstä sekä asiakirjaväärennöksestä. Platinia syytetään petoksesta, väärennöksestä sekä osallisuudesta kavallukseen ja väärinkäytöksiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut