Kari Arkivuo laittoi pelikengät naulaan - Jalkapallo - Aamulehti

Lahtelaislegendan viimeiset askelharhautukset – Kari Arkivuo laittoi pelikengät naulaan, AC Oulu lähtee karsintaan voiton jälkeen

"Nyt on kaikin puolin tyhjä olo", maajoukkueesta tuttu puolustaja summasi.

Kari Arkivuon ura päättyi sunnuntaina, kun FC Lahti pelasi kauden viimeisen pelinsä. Kuva Lahde harjoituksista toukokuulta 2020.

31.10. 18:16

STT, Lahti

Se, että espoolainen Honka voitti FC Lahden vieraskentällä miesten jalkapalloliigan alemman loppusarjan viimeisessä ottelussa vieraissa 3–2, oli sunnuntaina pelkkä kuriositeetti.

Kaiken huomion vei täysin ansaitusti FC Lahden kapteeni Kari Arkivuo, 38, joka päätti pitkän ja komean ammattilaisuransa sinne, mistä se reilut 20 vuotta sitten alkoi eli Lahden stadionille.

Seremonioita vietettiin ennen ja jälkeen kamppailun, mutta tunteikkain hetki koettiin 72. minuutilla, kun Arkivuo luovutti kapteeninnauhan Mikko Viitikolle ja asteli viimeisen kerran "Hiihtiksen" nurmelta pois. Kotiyleisö osoitti seisaaltaan suosiota lahtelaisikonille.

”Nyt on kaikin puolin tyhjä olo. Kun tulin vaihtoon, se oli liikuttava hetki. Katsomossa oli paljon ystäviä ja perhettä. Kyllä tässä hetki menee nieleskellessä”, Arkivuo sanoi.

"Maajoukkuepelit aina hienoja"

Arkivuo pelasi ammattilaisena Norjassa, Hollannissa ja Ruotsissa. Matka on ollut antoisa.

”Parhaita muistoja on totta kai Ruotsin cupin voitto 2016. Se oli sekä minulle että BK Häckenille ensimmäinen titteli. Maajoukkuepelit olivat aina hienoja. Maamme-laulun kuuleminen toi aina kylmiä väreitä. Olen ylpeä urastani”, lyhyen loman jälkeen FC Lahden talenttivalmentajana aloittava Arkivuo sanoi silmäkulmat kosteana.

FC Lahti sijoittui liigassa seitsemänneksi ja Honka yhdeksänneksi.

”Kausi oli meille tuloksellisesti heikko. Se jää kaivelemaan. Kannan kuitenkin kaiken vastuun. Kari Arkivuota arvostan suuresti. Kunnioitettava ura ja loistava esimerkki monille, mitä työnteko jalkapallossa merkitsee”, espoolaisten päävalmentaja Vesa Vasara sanoi.

AC Oululle voitto pitkästä aikaa

Miesten jalkapalloliigan viimeinen kierros sunnuntaina toi karsintapeleihin valmistautuvalle AC Oululle ensimmäisen voiton sitten elokuun.

Aapo Heikkilä tykitti lisäajalla 2–1-voittomaalin suoraan ilmasta KTP:n verkkoon. Keskityksen tarjoili kulmapotkusta 17-vuotias Otso Liimatta.

”Tämä oli keskiviikon mahalaskun (1–6-tappio Hongalle) jälkeen hyvä esitys meiltä. Tämän jälkeen on hyvä lähteä Lapin-reissulle”, AC Oulun kapteeni Lassi Nurmos sanoi.

AC Oulu pelasi KTP:ta vastaan käytännössä kakkosmiehistöllään. Säännöllisistä avauksen miehistä kentällä nähtiin ainoastaan maalin tehnyt Lucky Opara, Magnus Breitenmoser ja Jere Kallinen.

Kaksiosainen liigakarsinta alkaa keskiviikkona Rovaniemen Palloseuran kotipelillä. Sarjapaikan kohtalo ratkeaa viikon päästä sunnuntaina Oulussa.

”Jonkin verran olen seurannut RoPSin pelejä. Se on täynnä talenttia oleva ryhmä. Eivät he sattumalta olleet Ykkösen kakkosia”, Nurmos kertoi.

Nurmokselle Rovaniemen keskuskenttä on tuttu. Hän pelasi RoPSissa liigaa kaudella 2014.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut