Barcelona antoi kenkää valmentaja Koemanille – väliaikaisvalmentaja seuran reserveistä - Jalkapallo - Aamulehti

Barcelona antoi kenkää valmentaja Koemanille – väliaikaisvalmentaja seuran reserveistä

Sarjassa yhdeksänneksi valahtaneen suurseuran seuraavaksi valmentajaksi on huhuttu muun muassa Xavia.

Barcelonan hollantilainen valmentaja Ronald Koeman seurasi keskiviikkona 27. lokakuuta jalkapallo-ottelua Rayo Valenciano de Madridin ja FC Barcelonan välillä. FC Barcelona erotti hänet tappion jälkeen.

28.10. 6:37 | Päivitetty 28.10. 15:56

Barcelona

Jalkapalloseura Barcelona on antanut potkut päävalmentajalleen Ronald Koemanille. Katalaaniseura erotti hollantilaisvalmentajan myöhään keskiviikkona sen jälkeen, kun Barca oli kärsinyt Espanjan liigassa 0–1-tappion Rayo Vallecanolle.

Barcelona on voittanut vain kaksi edellisistä seitsemästä liigapelistään, ja on pudonnut sarjassa yhdeksänneksi. Vaikeaan jaksoon mahtuu muun muassa viime sunnuntain kotitappio veriviholliselle Real Madridille El Clasicossa.

”FC Barcelona haluaa kiittää häntä hänen palveluksistaan, ja toivottaa hyvää onnea hänen uralleen”, seura tiedotti.

Koeman, 58, edusti Barcelonaa myös upealla pelaajaurallaan vuosina 1989–1995, ja oli voittamassa tuolloin neljää liigamestaruutta ja yhtä Euroopan cupia. Valmentajana hänen meriitteihinsä kuuluu kolme Hollannin mestaruutta.

Vaikea rahatilanne varjostaa seuraa

Hollantilainen tuli Barcelonan peräsimeen viime vuoden elokuussa, mutta katalaaniseura jäi hänen alaisuudessaan Espanjan liigassa kolmanneksi ja putosi Mestarien liigasta jo neljännesvälierissä.

Tämä kausi alkoi vaikeissa merkeissä, kun Barcelona menetti suurimman tähtensä Lionel Messin PsG:hen. Peliesitykset ovat olleet alkukaudella tahmeita, ja joukkueen tulevaisuudennäkymiä ja miehistön vahvistamista on vaikeuttanut seuran heikko taloudellinen tilanne. Rahatilanne uhkaa vaikeutua entisestään, jos Barcelona ei pysty nousemaan liigan kärkikahinoihin, koska silloin se jäisi pois ensi kauden Mestarien liigasta.

Koemanin korvaajaksi on huhuttu vahvimmin Barcelonan entistä keskikenttäpelaajaa Xavi Hernandezia, joka valmentaa Qatarin liigassa Al-Saddia, sekä argentiinalaisseura River Platen päävalmentajaa Marcelo Gallardoa.

Uusi valmentaja on joka tapauksessa haastavan tehtävän edessä, kun viime vuosikymmenellä valtavan määrän pokaaleja kahminut suurseura pyrkii lähelle entistä loistoaan.

Barcelona nimitti väliaikaisvalmentajaksi seuran reserviryhmää luotsanneen Sergi Barjuanin. Barjuanin tehtävä loppuu, kun Barcelona saa valittua uuden päävalmentajansa, seura kertoo verkkosivuillaan.

Mediatietojen mukaan seura neuvottelee päävalmentajan pestistä entisen huippupelaajansa Xavin kanssa. Xavi, 41, valmentaa tällä hetkellä Qatarin liigassa.

Päivitetty 28.10.2021 kello 15.55. Lisätty tieto Barcelonan väliaikaisvalmentajasta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut