Omat kannattajatkin käänsivät jo selän HJK:lle – fanit lauloivat Antti Muurisen nimeä - Jalkapallo - Aamulehti

Omat kannattajatkin käänsivät jo selän HJK:lle – fanit lauloivat Antti Muurisen nimeä

Helsingin Jalkapalloklubi jäi tylysti Makkabi Tel Avivin jalkoihin Konferenssiliigan toisessa kotiottelussaan.

Gavriel Kanichowsky (vas.) ja Sheran Yeini tuulettivat avausmaalia.

21.10. 19:45

Helsinki

Helsingin Jalkapalloklubin toinen kotiottelu Euroopan Konferenssiliigassa noudatti asetelmaltaan HJK:n ensimmäistä lohkovaiheen kotipeliä. HJK:n vieraaksi saapui kotimaan sarjassaan kompuroinut suurseura, mutta itävaltalaisen LASKin tavoin myös Makkabi Tel Aviv poistuu Helsingistä voiton kanssa. HJK kärsi nolon 0–5-kotitappion.

”Makkabi teki meille puolustamisen vaikeaksi ja sitä kautta loi maalipaikkoja, painetta ja maaleja. Lopun romahdus ja lukemat näyttävät rumilta, mutta hävisimme selkeästi meitä paremmalle joukkueelle, joka pelasi vahvan ottelun”, tuumi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

25. minuutilla vierasjoukkue laittoi päälle linkousohjelman, josta HJK:lla ei ollut selviytymistä. Makkabi piti palloa HJK:n puolustusalueella yhtäjaksoisesti kolmen minuutin ajan. Palloralli päättyi Gavriel Kanichowskyn laukomaan maaliin. Jokin kokeneempi europelijoukkue olisi epäilemättä yrittänyt saada katkon hakemalla häikäilemättömästi rikkeen.

”Tietysti olemme siinä aika lähellä omaa maaliamme. Se on välillä sellaista laadukkaita pelaajia vastaan, koska he ovat pallollisesti niin hyviä, ettemme pysty antamaan tarpeeksi kovaa painetta”, Koskela analysoi Makkabin myllytystä.

Fanipääty kääntyi vastaan

Toisella jaksolla Makkabi onnistui rankkareista 49. ja 87. peliminuutilla. Lisäajalla tullutta 0–5-takaiskua hurrasivat sarkastisesti jo HJK:n omatkin kannattajat. Turhautunut fanipääty oli ehtinyt toisella jaksolla arvostella Koskelalle elokuussa tehtyä jatkosopimusta ja laulaa valmentajalegenda Antti Muurisen nimeä. Pelin päätyttyä stadionilla raikasivat vihellykset.

”Ymmärrän täysin harmituksen, mutta sanon silti, että meitä kaikkia harmittaa äärimmäisen paljon. Joka jätkä teki aivan varmasti parhaansa. Jos pelkällä asenteella voittaisi jalkapallo-otteluita, tämä olisi huomattavasti helpompaa”, Koskela sanoi.

HJK on kolmella pisteellä lohkossaan kolmantena, kun lohkovaihe on puolivälissä. Kahden viikon päästä HJK matkustaa Makkabin vieraaksi Israeliin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut