Maksavatko hienot europelit jalkapalloliigan mestaruuden? - Jalkapallo - Aamulehti

Maksavatko hienot europelit jalkapalloliigan mestaruuden?

HJK on tehnyt kansainvälisillä areenoilla ison palveluksen suomalaiselle jalkapallolle.

17.10. 8:00

Heti kärkeen hattu päästä ja syvä kumarrus sekä HJK:n että KuPSin suuntaan. Voittaa Suomen mestaruuden kumpi tahansa.

Nämä kaksi joukkuetta ovat hallinneet miesten kotimaista jalkapalloliigaa suvereenisti ja esiintyneet sen lisäksi edukseen eurokentillä.

Ei siitä ole kovin montaa vuotta, kun kesällä taivasteltiin suomalaisten surkuhupaisaa räpeltämistä kansainvälisillä areenoilla. Usein tuli kuokkaan myös lilliputtimaiden amatööriryhmiltä.

Siihen nähden KuPS ja HJK ovat vastanneet tämän vuoden haasteeseen erinomaisesti.

KuPS urakoi kahdeksan europeliä. HJK on pelannut jo kymmenen euro-ottelua – ja jäljellä on vielä ainakin neljä lohkopeliä konferenssiliigassa.

Toni Koskela on käynyt joukkojensa kanssa jo Montenegrossa, Ruotsissa, Azerbaidzhanissa, Turkissa ja Armeniassa. Edessä on vielä varmuudella Israelin ja Itävallan keikat.

Hienoa työtä tehneiden joukkueiden esitykset ovat jääneet valitettavan vähäiselle huomiolle jalkapallon EM-turnauksen ja olympiakisojen keskellä – ja myös niiden jälkeen.

Ei ole todellakaan arkipäivää, että suomalaisjoukkue piinaa Malmö FF:n ja Fenerbahcen tasoisia vastustajia. Kuten HJK teki.

Voi olla, että tämä maksaa mestaruuden. Pitkässä juoksussa HJK on tehnyt kuitenkin ison palveluksen suomalaiselle jalkapallolle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut