Suomen alle 21-vuotiaat kaatoivat Itävallan Naatan Skytän kahdella maalilla - Jalkapallo - Aamulehti

Suomen alle 21-vuotiaat kaatoivat Itävallan Naatan Skytän kahdella maalilla: ”Ruuti on ollut aivan läpimärkää”

Ex-Ilvekset iloisina: Naatan Skyttä (oik.) iski maalin ja Eetu Mömmö rientää onnittelemaan.

12.10. 22:10

Tampere

Suomen alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkue ilahdutti tiistaina kannattajiaan Ratinan stadionilla Tampereella kukistamalla EM-karsintalohkonsa ykkössijoitetun Itävallan 3–1. Suomi nousi seitsemään pisteeseen jatkaen lohkossa neljäntenä.

Juha Malisen valmentaman Suomen voittomaalin teki tutulla stadionilla pelannut Naatan Skyttä. Hän pelasi Ilveksessä ennen siirtymistään Ranskan kakkosliigan Toulouseen helmikuun alussa.

Ensimmäinen Skytän maali vei Suomen 1–0-johtoon, toisen hän teki ottelun 58. minuutilla kesken Itävallan painostuksen. Tanskassa pelaava Oliver Antman varmisteli voittoa tekemällä viisi minuuttia ennen loppua joukkueen kolmannen maalin.

Kaksi maalia tehnyt Skyttä oli luonnollisesti iloinen onnistumisista nimenomaan vanhalla kotinurmella Ratinassa.

”Oli vapauttava fiilis kun ensimmäinen syntyi. Ruuti on ollut aivan läpimärkää”, hän kommentoi Ylen haastattelussa.

”Tunnelma on nyt todella hyvä. Teimme kaikkemme ja otimme ison päänahan”, hän jatkoi.

Skytän mielestä joukkue onnistui liki kaikessa.

”Tasapainoinen peli meiltä.”

Malisen mukaan joukkue oli todella motivoitunut.

”Pantiin kaikki kentälle. Vastustaja oli fyysisesti vahva, mutta emme antaneet periksi. Voitimme kaksinkamppailuja ja saimme niistä vastaiskuja”, kuului analyysi.

Itävallan Nicolas Seiwald murjoi Naatan Skyttäää avausjakson lopulla, mutta selvisi ilman ulosajoa.

Suomi oli ennen ottelua käytännössä pakkovoiton tilanteessa, sillä joukkue menetti edellisessä ottelussaan kaksi pistettä Azerbaidzhanille. Se ja pisteetön Viro ovat selvästi lohkon muita maita heikompia.

Aiemmin illalla Norja voitti Viron ja nousi yhdeksään pisteeseen, samaan aikaan Suomen ottelun kanssa Kroatia voitti azerit ja nousi lohkon ainoana puhtaan pelin joukkueena 12 pisteeseen.

Skytän ensimmäinen maali syntyi ottelun 19. minuutilla. Hän nousi vahvasti keskikentältä ja laukoi, pallo kimposi Greimlin jalasta yli voimattoman maalivahti Niklas Hedlin.

Maali oli Skytälle ensimmäinen näissä karsinnoissa ja toinen uralla alle 21-vuotiaissa. Edellisen maalinsa Skyttä oli tehnyt ikäluokan avausottelussaan Pohjois-Irlantia vastaan lokakuussa 2020.

Verrattuna edellisen karsintaottelun kokoonpanoon Suomi oli saanut takaisin keskikentälle pelikiellosta vapautuneen Anssi Suhosen ja Eetu Mömmö nousi pelikieltoon joutuneen Terry Abladen paikalle.

Suomi jatkaa karsintoja vierasottelulla Norjaa vastaan 12. marraskuuta, tämän vuoden puolella se kohtaa vielä kotiottelussa lohkojumbo Viron 15. marraskuuta.

Lohkon voittaja selviytyy suoraan Romaniassa kesä-heinäkuun vaihteessa 2023 pelattaviin EM-kisoihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos