Ennätysmies Teemu Pukki: ”Olen miettinyt, että olisi hieno kunnia saada ennätys omiin nimiin” - Jalkapallo - Aamulehti

Ennätysmies Teemu Pukki: ”Olen miettinyt, että olisi hieno kunnia saada ennätys omiin nimiin”

Pukin ikimuistoisimmat maajoukkuemaalit löytyvät parista ottelusta.

Huuhkajien Teemu Pukki teki uuden maaliennätyksen MM-karsinnoissa. Kuvassa ottelun ensimmäinen maali.

12.10. 21:17

Kun MM-karsintaottelu Kazakstanissa oli ohi, Huuhkajat-pelaajat nappasivat ennätysmies Teemu Pukin haltuunsa ja heittivät häntä ilmaan.

”Oli kova luotto jätkiin”, Pukki kommentoi pelikaverien tempausta.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen kaikkien aikojen maalintekijäksi nousseen Pukin mielessä on tänä vuonna pyörinyt A-maajoukkueen maaliennätys, joka oli aiemmin Jari Litmasen hallussa 32 maalilla.

”Viime aikoina kun olen päässyt lähelle, olen miettinyt, että olisi hienoa kunnia saada ennätys omiin nimiin. Hieno juttu, että se nyt tapahtui”, Pukki sanoi Kazakstanissa pelatun MM-karsintaottelun jälkeen etälehdistö­tilaisuudessa.

Pukki teki vierasottelussa Astanassa maajoukkueuransa maalit numero 32 ja 33. Maajoukkueuran ikimuistoisimmat maalit ovat kuitenkin syntyneet vuosia sitten.

”Espanjaa vastaan maali tasapeliottelussa. Sitten kaksi maalia Liechtensteinia vastaan, joilla mentiin kisoihin. Viimeinen maali oli kiva [Kazakstanissa]. En uskaltanut tuulettaa, kun en ollut varma, oliko se paitsio”, Pukki sanoi.

Hän totesi, että maajoukkueuralla on ollut myös vaikeita vuosia.

”Viimeiset kolme neljä vuotta ovat olleet tuloksellisesti ja esityksellisesti hyviä. Koko maajoukkueurani ajan meillä on ollut huikea porukka. On ollut aina ilo tulla tänne.”

Pukki olisi voinut tehdä Kazakstania vastaan vielä enemmänkin maaleja. Yksi paikka meni sivu suun, kun hän laukoi Urho Nissilän syötöstä mutta Kazakstanin puolustaja ehti blokkaamaan laukauksen.

”Itselläni oli muutama paikka tehdä lisää maaleja. Se harmittaa, kun oli mahdollisuus voittaa vielä suuremmilla lukemilla. Tärkeintä oli kuitenkin voittaa.”

Pukki sanoi olleensa tyytyväinen joukkueen hyökkäyspeliin. Samalla hän kommentoi myös Robin Lodin panosta. Lod oli siirretty keskikentän timanttimuodostelmassa kärkien taakse, ja siltä paikalta hän pääsi ruokkimaan hyökkääjiä.

”Otti aikansa, että pääsimme peliin mukaan. Oli siinä vielä parannettavaa. Röbä pääsi enemmän peliin mukaan. Minulla on aina ollut ilo pelata hänen kanssaan.”

Lodin syötöstä Pukki teki avausmaalin Kazakstan-ottelussa.

Päävalmentaja Markku Kanerva kertoi, että Lodin pelipaikalla valmennusryhmä halusi enemmän uhkaa vastustajan puolustus­linjaan, ja valinta toimi hänen mielestään hyvin.

”Varmaan löytyy asioita, joita voimme tehdä paremmin. Toisella jaksolla pystyimme pelaamaan linjan eteen, mutta emme päässeet kääntymään siinä. Oli pakko satsata hyökkäykseen, kun oli pakkovoiton paikka.”

Joukkue riemuitsi ennätysmies Teemu Pukin onnistumisesta ottelun jälkeen.

Lue lisää: Teemu Pukki hääri sankarina Kazakstanissa – maalit toivat tärkeän voiton ja nimen historiaan

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos