Belgian ja Real Madridin tähti kritisoi jalkapallopäättäjiä - Jalkapallo - Aamulehti

Belgian ja Real Madridin tähti kritisoi jalka­pallo­päättäjiä: ”Uefa välittää rahasta, ei pelaajista”

Thibaut Courtois ilmaisi huolensa siitä, ettei kukaan kuuntele pelaajia.

Belgian ja Real Madridin maalivahti Thibaut Courtois kritisoi jalkapallopäättäjiä Kansojen liigan pronssiottelun yhteydessä.

11.10. 21:32

Belgian jalkapallo­maajoukkueen ja Real Madridin maalivahti Thibaut Courtois jatkoi lajin kattojärjestöjen kritisointia Kansojen liigan pronssiottelun jälkeen.

Kansainvälinen jalkapalloliitto (Fifa) ja Euroopan jalkapalloliitto (Uefa) saivat osansa, kun Courtois, 29, jyrisi Sky Sportsin haastattelussa.

Italia oli hetkeä ennen haastattelua voittanut pronssiottelun maalein 2–1.

”Ollaan rehellisiä: tässä pelissä on kyse vain rahasta. Pelasimme vain, koska se tietää lisää rahaa Uefalle ja ylimääräistä ottelua televisioon”, Courtois sanoi.

Courtois’n sanat eivät ole tappion katkeroittaman pelaajan puhetta, vaan maalivahti kertoi jo ennen ottelua pitävänsä kamppailua tarpeettomana.

Jalkapallosivusto Goal kertoi, kuinka Courtois sanoi Kansojen liigan kolmannesta sijasta pelaamisen olevan turhaa. Hän näki ottelun pelkkänä harjoituspelinä.

”Katsokaa, kuinka paljon joukkueet tekivät muutoksia kokoonpanoihinsa. Jos olisimme pelanneet finaalissa, kentällä olisivat olleet toiset miehet”, hän sanoi pelin jälkeen.

Courtois’n työnantaja Real Madrid on ollut Uefan kanssa napit vastakkain suurseurojen puuhaaman Superliigan takia. Courtois puhui myös tästä.

”He voivat olla vihaisia Superliiga-suunnitelmista, mutta he eivät välitä pelaajista. He välittävät vain omista taskuistaan”, Courtois sivalsi.

Maalivahti ilmaisi huolensa siitä, ettei kukaan kuuntele pelaajia. Fifa haluaa järjestää MM-kisat jatkossa kahden vuoden välein nykyisen neljän vuoden sijaan.

”Ja nyt kuulemma he haluavat EM- tai MM-kisat ohjelmaan joka vuosi. Milloin lepäämme? Emme koskaan”, Courtois sanoi.

”Loukkaantumiset vain jatkavat kasvuaan. Emme ole robotteja, mutta pelejä vain tulee lisää ja lepoa vähemmän. Kukaan ei välitä meistä.”

Sky Sports sekä Britannian yleisradioyhtiö BBC eivät maanantaina tavoittaneet Uefaa kommentoimaan Courtois’n huolenaiheita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos