Ilveksen nousu ylempään jatkosarjaan vaatii nyt jo ihmeen: ”Onneksi tämä on jalkapalloa” - Jalkapallo - Aamulehti

Ilveksen nousu ylempään jatkosarjaan vaatii nyt jo ihmeen: ”Onneksi tämä on jalkapalloa”

HJK oli liian vahva naisten jalkapalloliigan kamppailussa.

Anssi Ylisen Ilves taipui HJK:lle lauantaina. Kuva ottelusta PK-35-ottelusta viime sunnuntailta.

21.8. 17:45

Aamulehti

Ilves sai pelijuonesta kiinni liian myöhään naisten jalkapalloliigan kamppailussa HJK:ta vastaan Helsingissä. Tamperelaiset paransivat peliään toisella jaksolla, mutta kun HJK meni 50. minuutilla 3–0-johtoon, pisteistä oli enää turha haaveilla.

HJK voitti lopulta samoin lukemin.

– Ensimmäisellä jaksolla olimme jäljessä. Toisella pystyimme pitämään palloa paremmin ja osuimme alussa tolppaakin, mutta HJK:n 3–0-maali oli harmittava. Toisen jakson peliin olen kuitenkin tyytyväinen, tamperelaisten päävalmentaja Anssi Ylinen sanoi.

Ilves oli valmistautunut pallonhallintaan, mutta se ei avauspuoliskolla siinä onnistunut.

– Tauolla puhuimme, että pitää olla rohkea ja että pystymme siihen kyllä. Sitä kautta taso nousi ja itseluottamus kasvoi onnistumisista.

Ilves on sarjassa seitsemäntenä ennen runkosarjan päätöskierrosta. Kuusi parasta jatkaa pelejä ylemmässä jatkosarjassa. Ero FC Honkaan on kaksi pistettä.

Ilveksellä on siis yhä saumansa, mutta kuuden joukkoon murtautuminen vaatii melkoista urotekoa: ensi lauantaina Kaupissa vastaan tulee sarjaa selvällä erolla johtava KuPS. Honka kohtaa samaan aikaan mitaleille matkalla olevan Åland Unitedin.

– Onneksi tämä on jalkapalloa ja kaikki on mahdollista. Vastaan tulee Suomen paras joukkue. Meillä pitää olla KuPSia vastaan täydellinen päivä, Ylinen sanoi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut