Jättiyllätys: Lionel Messi jättää Barcelonan! ”Molemmat osapuolet ovat hyvin pahoillaan” - Jalkapallo - Aamulehti

Jättiyllätys: Lionel Messi jättää Barcelonan! ”Molemmat osapuolet ovat hyvin pahoillaan”

Lionel Messi ei jatka Barcelonan paidassa.

5.8. 21:05

Aamulehti

Espanjalainen jalkapallojätti FC Barcelona kertoi hetki sitten, että sen tähtipelaaja Lionel Messi ei jatka joukkueen riveissä. Messin ja talousongelmista kärsivän seuran sopimusneuvottelut kariutuivat torstaina.

– Molemmilla osapuolilla oli halu tehdä uusi sopimus, mutta taloudellisten ja rakenteellisten esteiden (Espanjan liigan säännöt) takia se ei ollut mahdollista, seura kommentoi.

– Tämän seurauksena Messi ei voi jäädä Barcelonaan. Molemmat osapuolet ovat tästä hyvin pahoillaan. Seura kiittää pelaajaa kaikesta ja toivottaa parasta jatkoa niin siviili- kuin työelämässä.

Tästä linkistä pääset seuran uutiseen.

Messi, 34, syntyi Argentiinan Rosariossa, mutta muutti jalkapallon ja hormonihoitojen takia Barcelonaan alkuvuodesta 2001. Hän debytoi FC Barcelonan ykkösjoukkueessa 17-vuotiaana syksyllä 2004. Siitä alkoi uskomaton nousu maailman parhaaksi pelaajaksi ja seuraikoniksi.

Argentiinalainen on tehnyt peräti yhdeksällä liigakaudella 30 maalia tai enemmän Espanjan pääsarjassa. Hänellä on käsittämättömät 474 pääsarjaosumaa 520 ottelussa ja kymmenen mestaruutta.

Mestarien liigan hän on voittanut neljästi tehden 149 pelissä 120 maalia.

Maajoukkueessa Messi juhli tänä kesänä ensimmäistä suurvoittoaan, kun Argentiina kukisti Brasilian Etelä-Amerikan mestaruuskisojen finaalissa 1–0. MM-kisoissa hän on päässyt kerran finaaliin, mutta Saksa oli vuonna 2014 vahvempi 1–0.

Seuraavaksi jännitetään sitä, minkä seuran väreihin Messi nyt pukeutuu. Ainakin ranskalainen PSG ja englantilainen Manchester City ovat aiemmin olleet mukana Messin siirtospekulaatioissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: