Ilveksen naiset ottivat kauden avausvoittonsa – Ylisen aikakausi alkoi kolmella sarjapisteellä - Jalkapallo - Aamulehti

Vihdoinkin! Ilveksen naiset ottivat kauden avausvoittonsa – Ylisen aikakausi alkoi kolmella sarjapisteellä

Silja Tuominen teki Ilveksen avausmaalin tiistai-illan JyPK-ottelussa.

29.6.2021 21:32

Aamulehti

Ilveksen naiset palasivat Kansallisen liigan tositoimiin reilun kolmen viikon tauon jälkeen tiistai-iltana uuden valmentajansa Anssi Ylisen luotsaamana. Ylisen ensi-ilta helteisessä Kaupissa päättyi iloisesti kauden avausvoittoon maalein 2–1 (2–0).

Ilves tiedotti toissa viikolla Ylisen ottavan Ilveksen päävalmentajan paikan haltuunsa sivuun siirretyltä Mika Lahtiselta. Lahtinen herätti kohua manattuaan alatyylisesti suojattinsa pallonmenetyksen jälkeen.

Ilves hallitsi Kaupissa, mutta kahden maalin avausjakson jälkeen tamperelaiset päästivät JyPK:n mukaan peliin. Henni Rinkinen kavensi 47. minuutin kohdalla.

Reilun puolen tunnin pelin jälkeen Ylinen teki kerralla neljä vaihtoa. Ryhmävaihto toi lisää virtaa, mutta ei lisämaaleja. Ilves hukkasi maalipaikkoja urakalla.

Tärkeintä olivat kuitenkin kolme sarjapistettä ja merkki valoisammasta ajasta.

Hyvä alku

Ottelu sai taatusti juuri sellaisen alun kuin Ilves halusikin. Neljännellä minuutilla Aino Rasinen ja Silja Tuominen hyödynsivät pallonriiston, kun jyväskyläläispuolustus törmäili toisiinsa. Rasisen laukauksen JyPK-vahti Nanna Leivonen vielä torjui, mutta Tuominen iski paluupallon verkkoon.

Vartin kohdalla Ilves sai vapaapotkun jälkitilanteesta pallon ensin ylärimaan ja sitten maaliviivalle, mutta ei sen lähemmäs. Piti odottaa vielä toinen vartti, kun Ilves iski terävästi vastaan, ja Lotta Lähteenmäki viimeisteli lukemiksi 2–0. Maali oli Lähteenmäen uran ensimmäinen liigamaali.

Ilveksen hallitseman avausjakson jälkeen koppiin marssittiin 2–0-lukemissa.

Ilveksen alkukausi on ollut synkkä ilman kohua ex-valmentaja Lahtisen sanomisistakin. Ennen tiistai-iltaa tamperelaiset olivat ottaneet vain yhden tasapelipisteen pelaamistaan seitsemästä ottelusta.

Maaleja Ilveksen verkkoon oli tehty 19 eli lähemmäs kolme per peli.

Kansallisessa liigassa vain tiistain vastustajalla JyPK:lla on mennyt kehnommin. Tappio Ilvekselle oli kauden yhdeksäs yhtä monesta ottelusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut