Koronatartuntojen uhka huolettaa – Saksa vaatii yleisömäärän rajoittamista Wembleyllä - Jalkapallo - Aamulehti

Koronatartuntojen uhka huolettaa – Saksa vaatii yleisömäärän rajoittamista Wembleyllä

Wembleyn tunnelma oli kohdillaan, kun Englanti ja Skotlanti kohtasivat alkulohkon pelissään.

29.6.2021 15:42

Lontoo/Glasgow

Saksa patistaa Britanniaa rajoittamaan yleisömäärää miesten EM-jalkapallon ratkaisupeleissä Wembleyn stadionilla. Huolena on koronaviruksen leviäminen, sillä viruksen deltavariantti tarttuu aiempia muunnoksia herkemmin.

Saksa kohtaa Englannin tänään Wembleyllä pelattavassa puolivälierässä, mutta Lontoo isännöi myös turnauksen välieriä ja loppuottelua ensi viikolla.

–  On vastuutonta päästää kymmenet tuhannet läheiseen kontaktiin katsomossa, painotti Saksan sisäministeri Horst Seehofer sanomalehti Augsburger Allgemeinen haastattelussa.

Britannia taipui aiemmin kesäkuussa Euroopan jalkapalloliiton Uefan vaatimuksiin ja avasi Wembleyn katsomot yli 60  000 katsojalle välierissä ja loppuottelussa. Määrä vastaa 75 prosenttia stadionin katsomokapasiteetista ja on suurin Britanniassa koettu urheilutapahtumien yleisömäärä koronaviruspandemian alkamisen jälkeen.

Englannin ja Saksan puolivälierässä katsomoon pääsee 45  000 jalkapallofania.

Saksassa EM-otteluja on pelattu Münchenissä, jossa katsomoon on päästetty viidesosa katsomokapasiteetista eli noin 14  000 katsojaa.

–  20 prosentin sääntö voisi olla ohjenuorana myös muilla EM-kisojen stadioneilla, Seehofer korosti.

Saksa on määritellyt Britannian koronaviruksen riskialueeksi, mutta saksalaiset saavat palata kotimaahansa, jos ovat matkustaneet Brittein saarilla. Saksaan aikovat brittimatkailijat sen sijaan joutuvat maahan tullessaan kahden viikon karanteeniin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut