Aamulehti seuraa: Haka jahtaa pisteitä Espoossa – vastassa on pahasti alisuorittanut Honka. - Jalkapallo - Aamulehti

Haka menetti otteensa täysin toisella jaksolla Espoossa – Honka sai lahjavoiton

Honka ja Haka kohtaavat jalkapalloliigassa kahdesti vajaan viikon sisään. Ensimmäinen otatus päättyi Hongan kotivoittoon.

Maalivahti Mika Hilander joutui antautumaan Tehtaan kentällä kerran, ku n Haka ja Lahti pelasivat viime viikolla 1–1-tasapelin.

24.6.2021 18:01

Aamulehti

FC Haka pelasi Espoossa FC Hongan vieraana hyvän ensimmäisen 45-minuuttisen. Koskilaiset menivät 40 minuutin pelin jälkeen 1–0-johtoon Henri Malundaman hieman onnekkaalla maalilla.

Avausjaksolla Honka viljeli harhasyöttöjä ja menetti palloja.

Toisella jaksolla osat vaihtuivat, ja Honka tuli uudella asenteella peliin. Ensin espoolaiset tulivat rinnalle Jean Marie Dongoun maalilla, joka syntyi Malundaman pallomenestyksestä.

2–1-voittomaalin teki Matias Rale. Se oli hänelle uran ensimmäinen liigamaali.

Haka ei saanut kehitettyä juuri minkäänlaista kiriä, vaan Honka hallitsi tilannetta. Ruudun haastattelussa Haka-vahti Mika Hilander nimitti tappiota lahjoitukseksi. Honka nousi sarjataulukossa Hakan ohi sijalle kahdeksan.

Kohta paikka revanssiin

FC Honka tulee mukavasti tutuksi juhannuksen molemmin puolin. Torstaina joukkueet kohtaavat Tapiolan urheilupuistossa ja ensi viikon keskiviikkona paikkana on Tehtaan kenttä Valkeakoskella.

Tuplakohtaamisessa olisi tarjolla hyvä potti pisteitä koskilaisjoukkueelle, sillä Hongan liigakausi ei ole lähtenyt liikkeelle ainakaan espoolaisten omien odotusten mukaisesti. Eikä muidenkaan, sillä kausiennakoissa sitä povattiin mitalitaistoon. Joukkue on ennen torstai-iltaa pelannut yhdeksän ottelua, ja saldona on vain kaksi voittoa.

Tosin aivan kaikki eivät ole tuplasta innoissaan, ei ainakaan päävalmentaja Teemu Tainio.

– Pelaamme kahdesti samaa joukkuetta vastaan peräkkäin, mikä ei siis todellakaan mahdu minun päähäni. Kuka ikinä tekeekin näitä sarjaohjelmia, niin suosittelen miettimään vähän järkevämmin. Pelaamme samaa joukkuetta vastaan viiden päivän sisään, niin se on aivan käsittämätön juttu, Tainio murisi seuran tiedotteessa.

Haka on edellisen kerran hävinnyt Hongalle jalkapalloliigassa syyskuussa 2011. Viime kaudella kohtaamiset päättyivät 1–1-tasapeliin ja Hakan 2–1-vierasvoittoon.

Haka matkaa Espooseen liki täydellä ja terveellä ryhmällä. Vain maanantaina 21 vuotta täyttänyt Jesse Huhtala ei ole pelikuntoinen.

Hakan avauskokoonpano: Hilander, Malundama, De Lucas Perez, Friberg, Saarinen, Bushue, Tainio, Purme, Vucenovic, Bosnjak, Yartey.

Aamulehti seurasi Honka–Haka-ottelua alkaen kello 18.30.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut