Terijoen sateenkaari – kuvareportaasi näyttää, millaista Huuhkajien majapaikassa ja Pohjolan Rivieralla on tänään - Jalkapallo - Aamulehti

Terijoen Kultaisella rannalla käy paljon perheitä, joille on tarjolla myös viihdykettä.

Terijoen sateenkaari

Suomen jalkapallo­maajoukkue on majoittunut jalkapallon EM-kisojen lohkovaiheen ajan entiseen Kuokkalan kylään Karjalaan. Helsingin Sanomien valokuvaaja Rio Gandaran kuvareportaasi näyttää, millaista on muinaisen Pohjolan Rivieralla tänä päivänä.


24.6.2021 10:35

Terijoki

Suomen miesten jalkapallo­maajoukkueen päämaja on ollut jalkapallon EM-turnauksen aikana Pietarin liepeillä Repinossa, suomalaisittain Kuokkalan kylässä, Venäjälle toisen maailmansodan jälkeen luovutetussa Karjalassa.

Kuokkala on entisen suomalaisen Terijoen kunnan kylä, joka sijaitsee Suomenlahden rannalla noin 40 kilometrin päässä Pietarista.

Terijoki huvila-asutuksineen sekä pitkine ja puhtaine hiekkarantoineen oli kautta maan tunnettu ja taiteilijoiden suosima kylpylä- ja lomanviettopaikka.

Jo Suomen suuriruhtinas­kunnan aikaan Terijoki oli pietarilaisten ja Viipurin alueen asukkaiden suosima rantalomapaikka, Pohjolan Riviera.

Parhaimmillaan Kuokkalaan saapui tuhansia kaupunkilaisia loman ja viikonlopun viettoon sekä Suomen että Venäjän puolelta suuriruhtinaskuntaa.

Nykyisen nimensä Kuokkalan kylä on lainannut taiteilija Ilja Repiniltä, joka asui kylässä useita vuosikymmeniä.

Huuhkajille Terijoki tarjosi rauhallisen tukikohdan ja mahdollisuuden harjoitteluun, lepoon ja keskittymiseen EM-kisojen aikana.

Helsingin Sanomien valokuvaaja Rio Gandara kierteli kuvaamassa Kuokkalassa ja muualla Terijoella. Kuvat kertovat, miltä Huuhkajien leiripaikassa ja Terijoella näyttää nykyään.

Huuhkajien majapaikkana Pietarin EM-kisoissa on toiminut hotelli Country Club ForRest Mix. Hotellin pihalle oli hankittu lipputanko, jossa Suomen lippu liehui. Hotelli sijaitsee vain kymmenen minuutin kävelymatkan päässä Kuokkalan rautatieasemalta, jonne maajoukkue saapui Suomesta tilausjunalla.

Mies käveli Kuokkalan rautatieaseman edessä illansuussa. Kuokkalan asemalla on nähty vilkasta lomaliikennettä jo 1900-luvun alusta alkaen.

Huuhkajien harjoituskenttä Terijoen Spartak-stadion sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä joukkueen hotellilta. Kuvassa Huuhkajat ovat aloittamassa päivän harjoitusta.

Robin Lod ja Pyry Soiri saapumassa Huuhkajien tiedotustilaisuuteen.

Nainen käveli ohi rakennuksen, jossa Suomen maajoukkueen tiedostustilaisuudet pidetään.

Ruokakauppa Terijoen keskustassa.

Sotilas kiirehti matkajuomien kera kaupasta rautatieasemalle.

Ihmisiä nousemassa bussiin Terijoen rautatieaseman edustalla aurinkoisena päivänä. Terijoen ilmastoa on pidetty erittäin suotuisana muun muassa mansikoiden viljelyyn.

Mies kantoi lapsiaan Kultaisen rannan hietikolla Terijoella.

Terijoen seudun rannat ovat edelleen suosittuja vapaa-ajanviettopaikkoja.

Nainen ja päivänvarjo Kultaisella rannalla.

Terijoen rannat ovat hienohiekkaisia ja pitkiä. Helteillä vesikin on lämmennyt.

Vanha huvila on päässyt pahoin rappeutumaan. Siellä täällä Terijoella näkyy huonokuntoisia vanhoja puutaloja.

Uusi ja vanha kohtaavat.

Asuinaluetta Terijoen keskustan lähettyvillä.

Kazanin Jumalanäidin ikonin ortodoksinen kirkko Terijoella.

Naisia Kazanin Jumalanäidin ikonin kirkon sisällä.

Terijoen Kristuksen kirkastumisen luterilainen kirkko.

Vanha auto pysäköitynä kaupan eteen Terijoen keskustassa.

Maalauksia aidassa.

Talvisodan ja toisen maailmansodan aikana kuolleiden työläisten ja talonpoikien sekä puna-armeijan sotilaiden joukkohauta sijaitsee Terijoella.

Yksityiskohta sodassa kaatuneiden muistomerkillä Terijoella.

Huoltoasema auringonlaskun aikaan.

Kalastajia Terijoen rannalla auringonlaskun aikaan.

Sateenkaari Terijoen keskustan yllä kesäkuisena iltana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut