Ilveksen naisten päävalmentaja Mika Lahtinen käytti asiatonta kieltä ja sai seuralta varoituksen: ”Olen tosi pahoillani” - Jalkapallo - Aamulehti

Ilveksen naisten päävalmentaja Mika Lahtinen käytti asiatonta kieltä ja sai seuralta varoituksen: ”Olen tosi pahoillani”

Mika Lahtinen sortui epäasialliseen kielenkäyttöön Ilveksen ottelussa 29.5.

4.6. 11:04

Aamulehti

Ilveksen ja HJK:n naisten liigaottelussa 29.5. tapahtui ikävä episodi, kun peliä oli takana runsas tunti. Tamperelaiset menettivät helpossa paikassa pallon, mikä sai Ilveksen päävalmentajan Mika Lahtisen kiihtymään. Hän käytti naista halventavaa h-alkuista sanaa, mikä tallentui myös Ruudun ottelulähetykseen.

– Olen tosi pahoillani, että käytin sellaista sanaa. Haluan korostaa, ettei sana ollut kohdistettu pelaajalle, vaan noiduin tilannetta. En ole ketään haukkunut, Lahtinen sanoo Aamulehdelle.

Ilves julkaisi perjantaina tiedotteen, jossa kerrotaan valmentajan saaneen varoituksen. Hän osallistuu jatkossa Et ole yksin -verkkokoulutukseen.

Et ole yksin -verkkokoulutus tarjoaa valmentajille ja muille urheiluseuroissa toimiville välineitä puuttua epäasialliseen käytökseen, häirintään ja väkivaltaan.

– On päivänselvä juttu, etteivät tuollaiset sanat kuulu mihinkään työyhteisöön. En voisi toimia päivääkään missään, jos käyttäisin tuollaista kieltä ihmisiä kohtaan.

Miten joukkue on tähän suhtautunut?

– Pelaajat ja taustat tietävät kyllä, etteivät sanani olleet tarkoitettu kenellekään pelaajalle. Käsittelimme asiaa maanantaina ja pystymme kyllä jatkamaan tästä.

Lahtinen sanoo, että häntä harmittavat jupakasta tehdyt väärät johtopäätökset. Hän toteaa kuitenkin kantavansa vastuun asiasta.

Naisten pääsarja eli Kansallinen liiga tiedotti perjantaina, että tapaus etenee Palloliiton kurinpitoon.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos