Naatan Skyttä siirtyy Ilveksestä Toulouseen - Jalkapallo - Aamulehti

Huippulupaus Naatan Skyttä lähtee Ilveksestä ja siirtyy Ranskaan pitkällä sopimuksella – samalla paikalla pelaava hollantilainen takonut kovat tehot

Toulouse on matkalla kohti nousua Ranskan liigaan.

Naatan Skyttä löi läpi Ilveksessä.

1.2. 23:03 | Päivitetty 1.2. 23:28

Aamulehti

Ilveksen Naatan Skyttä siirtyy ranskalaisen Toulouse FC:n riveihin. Siirtosopimus vahvistettiin maanantaina illalla.

Sopimus on peräti neljän ja puolen vuoden mittainen.

– En malta odottaa, että pääsen tutustumaan seuraan ja pelaajiin. Haluan päästä jo harjoittelemaan ja auttamaan joukkuetta, Skyttä sanoi Toulousen sivuilla.

– Toulouse perustaa pelinsä pallonhallintaan, josta pidän ja joka sopii minulle. Toivottavasti pystyin tuomaan esiin kuljetus- ja syöttötaitojani ja nopeuttani.

Lähtö varmistui siirtoikkunan viime hetkillä. Siirto ulkomaille on kuitenkin vaikuttanut todennäköiseltä jo pitkään. Myös Skyttä tiesi, että siirto toteutuu jossain vaiheessa.

– Kevätkausi menee todennäköisesti pitkälti sopeutuessa täysiin uusiin olosuhteisiin. Uusi maa, uusi kaupunki, uusi joukkue, uusi kieli ja uutta kaikki muukin. Tavoitteena on päästä hyvin joukkueeseen mukaan ja päästä tekemään debyytti vielä tämän kauden puolella. Seuraavalla kaudella on tarkoitus lyödä sitten itseni lopulta läpi, Skyttä sanoo Ilveksen tiedotteessa.

Huippukausi alla

Skyttä, 18, on Ilveksen ja koko suomalaisen jalkapallon huippulahjakkuuksia. Taitava keskikenttäpelaaja löi läpi liigatasolla viime kaudella, kun hän teki 16 ottelussa seitsemän maalia ja syötti kaksi.

Toulouse pelaa Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Joukkue on vahvasti kiinni nousussa takaisin Ranskan liigaan, sillä se on sarjassa toisena.

Joukkueen keskikentän keskustan pelaajia ovat Stijn Spierings, Branco van den Boomen, Brecht Dejaegere ja Kouadio Koné. Heistä ”Skytän paikalla” pelaa varsinkin hollantilainen Spierings, 24. Hän liittyi seuraan viime lokakuussa bulgarialaisesta Levski Sofiasta. Spierings on pelannut tällä kaudella Ranskan kakkossarjassa 14 ottelua ja tehnyt komeat seitsemän maalia.

Toulousea valmentaa ranskalainen Patrice Garande, 60. Hän tuli joukkueen valmentajaksi viime kesänä.

Seuran puheenjohtaja on Damien Comolli, 48, joka on luonut pitkän uran urheilujohtajana useissa huippuseuroissa, kuten Arsenalissa, Tottenhamissa ja Liverpoolissa.

Skytän uusi seura pelaa ottelunsa Stadium Municipalilla, johon mahtuu reilut 33 000 katsojaa.

Toulouse ei ole koskaan voittanut Ranskan liigan mestaruutta. Kahdesti se on sijoittunut pääsarjassa kolmanneksi, viimeksi kaudella 2006–07.

Skyttä ei ole Lounais-Ranskassa sijaitsevan Toulousen kaupungin ensimmäinen suomalaisvahvistus. Aulis Rytkönen loi Toulousessa komean uran 1950-luvulla, mutta tuolloinen seura ei ole sama kuin nykyinen Toulouse FC.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut