Jos Suomi voittaa tänään Walesin, on historiallinen MM-kisapaikka käytännössä kahden voiton päässä – näin Kansojen liigan menestys tarjoaa kivikkoisen oikotien MM-kisoihin - Jalkapallo - Aamulehti

Jos Suomi voittaa tänään Walesin, on historiallinen MM-kisapaikka käytännössä kahden voiton päässä – näin Kansojen liigan menestys tarjoaa kivikkoisen oikotien MM-kisoihin

Huuhkajilla on edessään suurten panosten ottelu tänään Cardiffissa.

Robin Lod laukoi Suomen voittomaalin Bulgarian kaadossa.

18.11.2020 17:25

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue kohtaa tänään Kansojen liigan viimeisessä lohkovaiheen ottelussaan vieraskentällä Walesin, ja ottelussa on todella suuret panokset.

Lohkon voittajalle on nimittäin tarjolla oikotie vuoden 2022 MM-kisoihin. Kivinen ja todella vaikea oikotie, mutta oikotie silti.

MM-karsinnat Qatarin kisoihin alkavat maaliskuussa ja karsintalohkot arvotaan joulukuussa. Kymmenen karsintalohkon voittajaa menee kisoihin, ja lohkokakkoset etenevät jatkokarsintoihin.

Näihin jatkokarsintoihin pääsevät myös Kansojen liigan kaksi parasta lohkovoittajaa, jotka eivät ole karsintalohkoissaan sijoittuneet kahden parhaan joukkoon.

Lohkonsa voiton ovat A-liigassa varmistaneet Ranska ja Espanja. Lohkossa 1 voiton vie Italia, Hollanti tai Puola, ja lohkossa 2 Belgia tai Tanska.

Kaikki nämä maat ovat hyvin suurella todennäköisyydellä myös MM-karsintalohkoissaan kahden parhaan joukossa, joten Kansojen liigan kaksi joukkuetta tulevat lähes varmasti B-liigasta.

Jos Suomi voittaa Walesin, nousee se 15 pisteeseen, mikä riittää varmasti kahden parhaan B-liigan lohkovoittajan joukkoon.

MM-jatkokarsinnoissa muodostetaan kolme neljän maan ryhmää, jossa pelataan yksiosaiset välierät ja yksiosainen finaali. Jokaisen ryhmän voittaja etenee MM-kisoihin.

Näin ollen voittamalla kaksi ottelua jatkokarsinnassa aukeaa paikka Qatariin.

Huuhkajat osallistuu ensi kesänä ensimmäistä kertaa EM-lopputurnaukseen, mutta MM-kisoissa Suomea ei ole koskaan nähty.

Kansojen liigan lohkovoitto toisi lisäksi 1,5 miljoonaa euroa palkintorahaa ja suuren todennäköisyyden myös seuraavien EM-karsintojen jatkokarsintaan pääsemiselle.

Oikotie – vaikkakin kivikkoinen – MM-kisoihin olisi silti todella mukava lisä takataskuun ennen karsintojen alkamista.

Wales–Suomi kello 21.45. Ottelun näyttävät muun muassa Nelonen ja V Sport Jalkapallo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut