KTP:n nousu veti Teemu Pukin suun hymyyn – ”Olen ylpeä kotkalainen” - Jalkapallo - Aamulehti

KTP:n nousu veti Teemu Pukin suun hymyyn – ”Olen ylpeä kotkalainen”

Suomalaishyökkääjä riensi pukukoppiin seuraamaan nousukarsinnan päätöshetkiä.

Teemu Pukki osui sunnuntain ottelussa Bulgariassa.

18.11.2020 11:30

Cardiff/Helsinki

Teemu Pukin ja Lukas Hradeckyn katseet ovat tällä hetkellä maajoukkueessa, mutta kotimaan jalkapallokäänteet eivät ole jääneet kaksikolta huomaamatta.

KTP varmisti lauantaina pääsynsä miesten liigaan nousukarsinnassa TPS:ää vastaan. TPS hakee ensi kaudella vauhtia sarjaporrasta alempaa Ykkösestä.

KTP:n kasvatille Pukille ja TPS:n kasvatille Hradeckylle ottelupari oli tärkeä, vaikka kumpikin on pelannut vuosikausia muualla.

Suomen jalkapallomaajoukkueella oli lauantaina harjoitukset käynnissä, kun TPS ja KTP kohtasivat liigakarsinnan toisessa pelissä. Pukki kertoo pyytäneensä joukkueen taustaryhmää antamaan väliaikatietoja, jos karsintakamppailussa tapahtuu merkittäviä asioita.

– Taisivat olla viimeiset vedot ennen lopettelua, kun joku huusi, että Kotka tasoitti. Ensimmäiseksi huusin Lukelle (Hradecky), että kuulithan varmasti, paljonko peli on. Sitten juoksin suoraan koppiin katsomaan viimeiset viisi minuuttia pelistä, Pukki kertasi tiistaina hymyssä suin lauantain tapahtumia.

Hradecky luottaa TPS:n liigapaluuseen

TPS:n ja KTP:n välinen ottelu päättyi Turussa 1–1. Se riitti kotkalaisille nousuun vierasmaalisäännöllä, sillä avausosa oli päättynyt maalittomana.

Pukki lähetti pelin jälkeen onnitteluviestin muun muassa KTP:n kapteenille David Ramadingayelle.

– Olen ylpeä kotkalainen. On tosi hieno juttu Kotkan futikselle, että pääsemme pienen tauon jälkeen takaisin liigaan, Pukki sanoo.

Nykyään Norwichia edustava Pukki otti ensiaskeleensa liigapelaajana Kotkassa. Hradecky ei ehtinyt debytoida kotimaan liigassa ennen lähtöään ulkomaille.

– Liigajengi lähtee aina vähän pelokkaammista asetelmista, kun divarijengillä on vain voitettavaa. Tämä on Tepsissä iso pettymys, mutta olemme nousseet ennenkin ja tulemme aina nousemaan, seuratasolla Bayer Leverkusenissa palloja torjuva Hradecky uskoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut