Huuhkajadebytantit Forss ja Valakari nöyryyttivät osumillaan maailmanmestari Ranskaa – Suomi voitti 2–0 - Jalkapallo - Aamulehti

Huuhkajadebytantit Forss ja Valakari nöyryyttivät osumillaan maailmanmestari Ranskaa – Suomi voitti 2–0

Marcus Forss (oik.) laukoi johtomaalin Ranskan verkkoon.

11.11.2020 22:59 | Päivitetty 12.11.2020 0:22

Suomi joutui keskiviikkona Pariisissa kovimpaan mahdolliseen testiin, kun vastassa oli hallitseva maailmanmestarimaa Ranska. Huuhkajien kakkosmiehistö lähti kuitenkin pelaamaan ennakkoluulottomasti ja meni sensaatiomaisesti kahden maalin johtoon puolessa tunnissa, mikä riitti lopulta voittoon.

Huuhkajat meni yllätysjohtoon 28. minuutilla, kun Rasmus Karjalainen riisti pallon ranskalaispuolustajalta. Hänen hyökkääjäparinsa Marcus Forss pääsi karkuun ja laukoi pallon tyylikkäästi vasurillaan maaliin. Forss teki heti A-maajoukkuedebyytissään maalin.

– Kun sain pallon, piti päästä vastustajan etupuolelle. Näin maalivahdin, että hän tulee alhaalta vastaan, nostin pallon ylös. Olihan se hieno hetki. Eihän siinä hetkessä sitä tajunnut, kuinka iso asia se oli. Tuli pieni helpotus, kun sai debyytissä maalin, Forss sanoi Viaplayn haastattelussa.

Kaksi minuuttia myöhemmin toinen debytantti Onni Valakari vei Suomen jo 2–0-johtoon, kun hän laukoi vasurillaan pallon maaliin. Joni Kauko pystyi pitämään palloa ylhäällä ja jakoi sen Valakarille. Valakari haki jalan vapaaksi ja täräytti Steven Nzonzin edestä pallon Steve Mandandan vartioiman maalin takakulmaan.

– Se oli hyvin rakennettu koko tilanne. Saatiin riisto ja lähdettiin vastahyökkäyksiin. Kauko syötti keskelle, jalka auki ja veto, Valakari sanoi Viaplayn haastattelussa maalistaan.

– Mielestäni tämä oli tosi hieno voitto meiltä. Kaikki venyivät parhaimpaansa. Kun teemme kaikki yhdessä hommia, pystymme ottamaan tällaisia voittoja.

Illan peli

Ranska–Suomi 0–2 (0–2)

28. Marcus Forss 0–1, 31. Onni Valakari 0–2.

Suomi: Jesse Joronen; Leo Väisänen (75. Paulus Arajuuri), Juhani Ojala (67. Joona Toivio), Daniel O'Shaughnessy; Ilmari Niskanen (67. Nikolai Alho), Onni Valakari (75. Robert Taylor), Rasmus Schüller (c) (80. Teemu Pukki), Joni Kauko, Nicholas Hämäläinen; Rasmus Karjalainen (67. Glen Kamara), Marcus Forss.

Ennen ottelua päävalmentaja Markku Kanerva kertoi Viaplayn lähetyksessä painottaneensa pelaajilleen, että ottelusta kannattaa nauttia, sillä niin harvinaista herkkua on hallitsevan maailmanmestarin kohtaaminen. Huuhkajat tekivät työtä käskettynä ja tauolle mentiin Suomen 2–0-johdossa. Debytanttien maalit riittivät lopulta voittoon, kun Ranska haki turhaan toisella jaksolla kavennusta.

Ranska oli pelannut ennen Suomen kohtaamista 12 tappiotonta ottelua ja se oli hävinnyt viimeksi kesäkuussa 2019 Turkkia vastaan EM-karsinnoissa. Kotikentällään Ranska on hävinnyt viimeksi maaliskuussa 2018 maalein 2–3 Kolumbiaa vastaan. Suomen A-maajoukkue ei ollut koskaa aiemmin voittanut Ranskaa.

Suomen A-maajoukkue lähti keskiviikon harjoitusotteluun Ranskaa vastaan selvällä kakkosmiehistöllä, kun ykkösavauskokoonpanoa säästeltiin sunnuntain ja ensi keskiviikon Kansojen liigan otteluihin, joissa Suomella on mahdollisuus vallata lohkon kärkisija.

Maalilla aloitti kakkosmaalivahti Jesse Joronen. Puolustuksessa olivat oikealta Ilmari Niskanen, Leo Väisänen, Juhani Ojala, Daniel O’Shaughnessy ja Niko Hämäläinen. Keskikentän kolmikkona aloittivat Rasmus Schüller, Joni Kauko ja Onni Valakari. Hyökkäysparina aloitti Marcus Forss ja Rasmus Karjalainen.

Onni Valakari tykitti takakulmaan vieraiden toisen maalin.

Olivier Giroud oli tiukassa vartioinnissa.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva lähti otteluun vahvasti muokatulla avauskokoonpanolla

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut