Ilveksen sankariksi noussut Ilari Mettälä oli haltioissaan – "En olisi uskonut kärkipaikkaan" - Jalkapallo - Aamulehti

Ilveksen sankariksi noussut Ilari Mettälä oli haltioissaan – "En olisi uskonut kärkipaikkaan"

Ilveksen Felipe Aspegren nostaa kätensä ylös, kun kaukana edessä Ilari Mettälä iskee 3–2-maalin Interin verkkoon.

31.5.2019 21:47

Vaikeutensa selättäneet Ilari Mettälä ja Tiomoko Fofana tahdittivat Ilveksen kauden maukkaimpaan voittoon ja samalla jalkapalloliigan kärkipaikalle.

Vaarallinen kärkipari iski maalin mieheen, kun tamperelaisjoukkue haki mehevän 3–2 (2–2) -vierasvoiton FC Interin tähtisikermästä.

– Jos ollaan ihan rehellisiä, en olisi uskonut meidän johtavan sarjaa tässä vaiheessa. Mutta ei parane valittaa. Yritetään pitää kärkipaikasta tiukasti kiinni, kun HJK:kin on kompuroinut yllättävän paljon, Mettälä tuumi.

Mettälän voitto-osuma syntyi kuin varkain reilut kymmenen minuuttia ennen loppua, kun hän pääsi luikahtamaan Interin toppareiden välistä Lauri Ala-Myllymäen puskun jälkeen.

– Tunteet olivat niin pinnassa, etten muista tarkkaan koko tilannetta. Pallo tuli sopivasti jalkoihin, pääsin kääntymään ja onnistuin viimeistelyssä. Tuli tosi hieno fiilis, kun veto meni sisään, Mettälä kuvaili.

Rakas vihollinen

Maaleista elävä Mettälä nautti vielä tavallista enemmän, kun osuma syntyi Kupittaan jalkapallopyhätössä rakasta vihollista Interiä vastaan. Se oli TPS:n riveissä kasvaneelle kärkimiehelle suuri täyttymys.

Sama olo tuli jo viime kesänä, kun pitkältä sairauslomalta palannut Mettälä onnistui Tammelassa samaista Interiä vastaan.

Valtavista tunneryöpyistä huolimatta Mettälä osasi varoa yhtä asiaa – tuulettaessa ei kannata pitää suuta auki.

Mettälä erehtyi tekemään näin syksyllä 2017 viimeistellessään TPS:n liiganousun ratkaisseen osuman. Silloin leuat lähtivät sijoiltaan – ja tarvittiin lääkärin apua.

Mettälä osaa nauttia terveistä päivistä toissa talven etureisileikkauksen ja sitä seuranneen pitkän kuntouttamisjakson jäljiltä. Sama pätee Fofanaan, jonka viime kausi jäi kahden ottelun mittaiseksi pahan polvivamman takia.

– Välillä pelaajilla tulee mutkia matkaan, mutta jossain vaiheessa sitkeä työnteko palkitaan. Niin kuin Mettälän ja Fofanan tapauksissa on nähty, Ilveksen valmentaja Jarkko Wiss muistutti.

Nyt Fofana jätti kentän reilun tunnin jälkeen kylkeänsä pidellen, mutta tälli ei vaikuttanut missään tapauksessa pahalta. Kipukynnyksen nostamisessa riittää vielä työmaata.

Sitä ennen 19-vuotias norsunluurannikkolaislupaus ehti näyttää parhaita puoliansa.

Täydellinen startti

Kärkikamppailun avausosuma syntyi tyylikkäällä takanurkkavedolla Mettälän pohjustuksen jälkeen. Hän oli alati vaarallinen myös sen jälkeen.

Ilves treenasi kahden kärjen systeemiä tiiviisti ennen Turun-matkaa ja sai himoitsemansa tuloksen.

Wiss oli innoissaan onnistuneesta systeemin vaihdosta (nyt 4–4–2), kolmesta vierasmaalista ja tietysti kärkipaikan tuoneesta voitosta.

Siis täydellinen startti kauteen?

– Ei sentään. Meillä on yksi häviö ja muutama tasuri, Wiss toppuutteli.

Ilveksen pelaajat saavat nyt viisi päivää lomaa. Sen jälkeen alkaa keskittyminen kesäkuun puolivälissä odottavaan Suomen cupin finaaliin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut