Kreikan päävalmentaja John Van 't Schip tietää Teemu Pukin vahvuudet - Jalkapallo - Aamulehti

Kreikka kohtaa Suomen suurten paineiden alla – Päävalmentaja tietää Teemu Pukin vahvuudet: ”Hän on hyvässä vireessä, erittäin hyvässä”

John Van 't Schip tuli Kreikan päävalmentajaksi kesken EM-karsintojen.

4.9.2019 20:51 | Päivitetty 4.9.2019 21:57

Tampere

Huomenna jalkapallon EM-karsintaottelussa Tampereella Suomen haastavan Kreikan uusi päävalmentaja, hollantilainen John Van 't Schip joutuu heti debyytissään kovaan paikkaan: karsinnoissa hankalaan asemaan ajautuneessa Kreikassa puhutaan Suomi-kohtaamisesta "finaalina", toisin sanoen tappio ja Kreikka on käytännössä ulkona lopputurnauksesta.

–  Tiukka peli tulee. Suomi pelaa kotona, ja Kreikka pelaa pysyäkseen mukana taistossa. Joten hyvin, hyvin tärkeä peli on edessä, Van 't Schip sanoo.

–  Tarvitsemme voiton tästä, vahvistaa myös joukkueen ykköshyökkääjä Efthimis Koulouris.

Toulousessa pelaava Koulouris on avannut Ranskan pääsarjan hyvin, kahdella maalilla neljässä pelissä. Se on silti kolme vähemmän kuin virkaveljellä Suomen kärjessä. Teemu Pukki tiedetään kreikkalaisleirissä hyvin.

–  Tiedän hänen vahvuutensa. Tärkeintä on kuitenkin, että puolustajammekin tietävät ne!, Van 't Schip nauraa.

–  Hän on hyvässä vireessä, erittäin hyvässä. Yritämme saada hänet kuriin, jalkapallossa kaikki on mahdollista ja valmistaudumme erittäin hyvin.

Hollantilaisena Van 't Schip, 55, tunsi hyvin myös toisen suomalaisen maalitykin Jari Litmasen taidot.

–  Jari voitti ja saavutti paljon. He ovat toki erityyppisiä pelaajia, mutta ehkä Pukkikin voi vielä saavuttaa (jotain vastaavaa), Van 't Schip pohdiskeli vältellen sen tarkempaa vertailua suomifutiksen entisen ja nykyisen hallitsijan välillä.

Juttua korjattu 4.9. klo 21.57: Poistettu otsikosta ja jutusta maininta, että John Van 't Schip ja Jari Litmanen olisivat pelanneet samassa joukkueessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut